BOXTEL BRUIST MET PAKWERK OP ZONDAG

Organisatie zoekt auto voor hondenspektakel

Het zomerprogramma van Bruisend Centrum Boxtel wordt ieder weekend goed ontvangen. Voor zondag 23 augustus heeft coördinator Jordy van den Boer een hondenspektakel op de Markt geregeld. Hiervoor zoekt hij echter nog wel een sloopauto.

Het gaat om een pakwerkdemonstratie. Dat wil zeggen dat goed getrainde honden, vaak Mechelse herders, laten zien hoe zij 'boeven' te lijf gaan. Op commando vliegen ze een man of vrouw aan die beschermende kleding draagt en een speciale 'mouw'. Van den Boer zoekt een sloopauto om de shows, om 13.00 en 14.30 uur, spectaculairder te maken: ,,De pakwerker kan dan op de auto gaan staan of erin gaan zitten."

Komend weekeinde is nog meer te beleven in het centrum. Zaterdag vanaf 13.00 uur kunnen kinderen tot en met negen jaar deelnemen aan Monkey Moves. Ze krijgen sport- en spelactiviteiten aangeboden, passend bij hun leeftijd. Verder vermaken twee straattheatermakers het winkelend publiek in Boxtel met hun circuspaardjes. Ze duiken her en der in het hart van het dorp op.

Zondag is er vanaf 15.00 uur live muziek in de Rozemarijnstraat. Bar Becoloth heeft het muzikale kwartet Encore geboekt, dat Franse chansons ten gehore brengt.