Wim zit trots in zijn woonkamer met zijn notitieboek vol voetbaluitslagen op zijn schoot en omringd door zijn PSV-souvenirs. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Wim zit trots in zijn woonkamer met zijn notitieboek vol voetbaluitslagen op zijn schoot en omringd door zijn PSV-souvenirs. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

Wim is niet te stoppen: al zestig jaar houdt hij voetbaluitslagen bij

JULES HAMELEERS

Een grotere fan dan Wim van de Ven is moeilijk te vinden. Al zestig jaar zit de Boxtelaar voor de tv om alle voetbalwedstrijden nauwgezet te volgen. De uitslagen schrijft hij vervolgens in zijn notitieboekje. En die verzameling is ondertussen flink uitgedijt...

Wanneer Wim hoort dat er een journalist belt, springt hij bijna uit zijn stoel van enthousiasme. Want de belofte dat hij zijn hobby nog een keer via het papier van de krant mocht delen, stond maar liefst tien jaar.

Toen Wim zich namelijk in 2010 een halve eeuw bezighield met het bijhouden van sportwedstrijden en -uitslagen, kwam Brabants Centrum ook op bezoek. Toen kreeg hij zelfs een medaille: uitbaters Els en Gerard Hoenselaars van fanshop 't Hoenske hadden zo veel waardering voor Wims vasthoudendheid, dat zij hem de prijspenning cadeau gaven. In het bijzijn van zijn echtgenote Frances kreeg hij toen het pronkstuk met inscriptie omgehangen.

FAVORIET

In zijn schriftjes en notitieboekjes houdt Wim al zestig jaar bij welke uitzendingen hij op radio en tv volgt. Zijn logboek begint op 15 augustus 1960, toen hij als veertienjarige jongen zijn eerste uitzending van Langs de Lijn volgde op zijn transistorradio. Hij woonde destijds in Huize Assisiƫ in Udenhout. Sport in Beeld, de voorloper van Studio Sport, was later zijn favoriet. En nog steeds overigens.

Hetgeen waar hij het meest naar uitkijkt zijn de wedstrijden van 'zijn cluppie' PSV Eindhoven. ,,Met andere sporten heb ik niks", geeft hij aan. Hij moet even nadenken als hem wordt gevraagd naar zijn favoriete speler van de ploeg: ,,Tsja, die zijn bijna allemaal weg... Eerst was het Luuk de Jong! Die heb ik van de week nog zien scoren in de wedstrijd Sevilla tegen Manchester United."

TAARTJE

Hoe Wim zijn zestigjarig 'jubileum' gaat vieren, weet hij nog niet. ,,Hoe zou ik dat moeten doen? Misschien is een taartje wel een goed idee?"


p Wim zit trots in zijn woonkamer met zijn notitieboek vol voetbaluitslagen op zijn schoot en omringd door zijn PSV-souvenirs. (Foto: Bas van den Biggelaar).