Afbeelding
Foto: Eigen collectie

DEELNEMERS WORKSHOP MAKEN HUN HOOFD LEEG IN HET GROEN

Leren ontstressen in Liempdse natuur

Wandelen, fietsen of gewoon in de natuur zijn, kan een goede manier zijn om het hoofd leeg te maken. Om te leren dit gemakkelijker te doen, is zaterdag 5 september van 10.00 tot 16.00 uur in Het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 in Liempde een workshop.

,,De natuur is een vluchtheuvel voor de geest. Ze is een bron van ontspanning, verwondering en verdieping. Maar het valt niet altijd mee om die op het spoor te komen. In een stressvolle periode loopt een wandeling in de natuur al gauw uit op een partijtje piekeren. In het hoofd ratelt het maar door. Toch biedt juist in zo’n situatie het groen heel veel mogelijkheden om te ontspannen. En je kunt je daar in oefenen", aldus workshopleider Mari Verstegen in zijn beschrijving van de dag.

WORKSHOP

Op zaterdag 5 september wordt een workshop gegeven waarin de deelnemers kennismaken met allerlei manieren om in de natuur gemakkelijker tot ontspanning te komen. Niet vanuit de theorie, maar op een ervaringsgerichte en speelse manier. Deelnemers maken het hoofd leeg en na afloop gaan ze verrijkt en verkwikt huiswaarts. Ook hebben ze enkele manieren geleerd om in het groen tot ontspanning te komen.

De dag wordt begeleid door Mari Verstegen. Hij is bioloog en houdt zich beroepsmatig bezig met het inzetten van natuur bij de zorg voor mensen met een beperking en voor mensen met stressgerelateerde klachten.

KOSTEN

De workshop start om 10.00 uur vanuit het informatiepunt Het Groot Duijfhuis van Brabants Landschap in Liempde en eindigt om 16.00 uur. De kosten bedragen 50 euro per persoon. Daarbij is een eenvoudige lunch inbegrepen. Meer informatie verkrijgen en aanmelden kan via www.natuurtrainingen.nl.


q Mari Verstegen geeft ontspanningsworkshops in de natuur op meerdere locaties. Zo ook hier in het Brabantse Zundert, waar een groep haar weg zoekt door de mist. (Foto: eigen collectie).