Leren over actueel poëzie schrijven en tekenen in bieb


Wie nieuws en kunst met elkaar wil verbinden, moet zaterdag 5 september in Boxtel zijn. Dan houdt Bibliotheek Huis73 aan de Burgakker namelijk een workshop Tekst&Tekening.

De cursusmiddag wordt gegeven door dichter Gerard Beentjes en illustrator Elize van der Werff. Zij zijn geen onbekenden in Boxtel: tijdens de hoogtijdagen van de coronacrisis, maakten zij iedere dag een gedicht en bijpassende tekening voor de tentoonstelling 'Troostgedichten'. Deze was te zien op het pleintje en in de bieb. Dit hebben zij honderd dagen volgehouden. De kunstwerkjes zijn gebundeld in het boek De 1,5 meter dans.

NIEUWS

Tijdens de workshop leert Beentjes deelnemers hoe zij korte, actuele gedichten schrijven. Van der Werff onderwijst Boxtelaren hoe zij nieuwsfeiten in beeld kunnen vertalen.

De workshop duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Leden van de Boxtelse bieb betalen vijf euro, niet-leden moeten 7,50 euro afrekenen als ze mee willen doen.

Alle informatie is te vinden via: https://babel.op-shop.nl/5649/workshop-tekst-tekening/05-09-2020.


Bibliotheek Boxtel start weer met Walk&Talk

Het coronavirus legde veel stil, waaronder ook de Walk&Talk-bijeenkomsten van de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel. Deze ochtenden voor werkzoekenden gaan nu weer van start. De eerste is donderdag 3 september.

Tijdens Walk&Talk delen werkzoekenden hun ervaringen en kennis met elkaar en krijgen zij tips en suggesties voor hun zoektocht naar een geschikte baan.

Tijdens de komende editie wordt stilgestaan bij werk zoeken in een tijd waar alles anders is. Er komen meerdere vraagstukken aan bod die gaan over hoe bezoekers de afgelopen periode hebben ervaren, welke veranderingen er hebben plaatsgevonden op de banenmarkt en hoe je gemotiveerd kunt blijven in bijzondere tijden.

EERSTE DONDERDAG

Iedere eerste donderdag van de maand, kan men bij Walk&Talk terecht om ervaringen te delen, nieuwe contacten te leggen en de horizon te verbreden. De bijeenkomsten beginnen met een centrale bespreking van een onderwerp en monden daarna uit in gesprekken tussen werkzoekenden.

Geïnteresseerden kunnen donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur gratis deelnemen aan Walk&Talk.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen steeds slechts maximaal tien mensen meedoen. Daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat is mogelijk via de website www.huis73.nl.