TIJDELIJKE HUISVESTING OP DERDE ETAGE

JBZ verplaatst poli's binnen Liduina Boxtel


RENS VAN DEN ELSEN

De verbouwing van de poliklinieken in de Boxtelse vestiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis start eind oktober. De werkzaamheden zouden eigenlijk al in mei beginnen, maar de corona-uitbraak gooide de planning in de war. In voorbereiding op de renovatie verhuizen volgende week enkele afdelingen tijdelijk naar een andere plek in het gebouw aan de Liduinahof.

De JBZ-poliklinieken zouden aanvankelijk tijdelijk naar de derde etage van Liduina verhuizen. Daar werd in maart, kort na het uitbreken van de coronacrisis crisis echter een gesloten afdeling ingericht voor ouderen van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) die met Covid-19 waren besmet. Begin mei werd deze zogeheten cohortafdeling gesloten. Mocht het in de toekomst nodig zijn, dan opent de corona-unit op een andere locatie in het Liduinaziekenhuis. Dat zijn het JBZ en ZGEM met elkaar overeen gekomen.

ANDERE ROUTE

Tijdens de verbouwing blijven de poliklinieken in Liduina open. Patiënten kunnen er terecht voor alle gebruikelijke spreekuren en onderzoeken binnen de normale openingstijden. Wel verhuizen enkele afdelingen tijdelijk naar een andere plek in het gebouw. Eind volgende week, op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 augustus, vinden de verhuizingen plaats. Ook op deze dagen is het voor patiënten mogelijk om röntgenfoto's, echo's en hartfilmpjes te laten maken, bloed te laten prikken of de Trombosedienst te bezoeken. Bij de ingang van Liduina wordt aangegeven waar bezoekers terecht kunnen.

EFFICIËNTER

ZGEM, eigenaar van het vroegere Liduinaziekenhuis, gaat het uit 1969 daterende gebouw slopen om plaats te maken voor moderne zorg aan mensen met dementie. JBZ maakt van die gelegenheid gebruik om de faciliteiten in haar Liduinavleugel een update te geven en ruimten efficiënter in te richten. Drukke afdelingen, zoals de prikpost, komen dichter bij de hoofdingang en spreekkamers van specialisten die veel met elkaar samenwerken komen dichter bij elkaar.

Daarnaast krijgt het JBZ in Boxtel een eigentijdse uitstraling. De verwachting is dat de verbouwing in juni 2021 is afgerond.

Het Bossche ziekenhuis benadrukt dat er niets verandert aan haar dienstverlening in het Boxtelse Liduinaziekenhuis. Dat is na 's-Hertogenbosch de grootste JBZ-locatie.