Maarten Melis tekent sinds twee jaar wekelijks een cartoon voor Brabants Centrum. Leden van de krant mogen nu ook onderwerpen aandragen. (Foto: Peter de Koning, 2018).
Maarten Melis tekent sinds twee jaar wekelijks een cartoon voor Brabants Centrum. Leden van de krant mogen nu ook onderwerpen aandragen. (Foto: Peter de Koning, 2018). Foto: Peter de Koning, 2018

BC-cartoonist tekent ideeën van leden

Je eigen visie, oproep of mening verbeeld zien in een pakkende cartoon: ook mensen die geen tekentalent hebben, zien dit wellicht wel zitten. Daarom geeft cartoonist Maarten Melis van Brabants Centrum leden van de stichting nu de kans om hun ideeën in te sturen.

De cartoons zijn voor Maarten erg persoonlijk. Hij formuleert zijn eigen mening over zaken die hem tot nadenken stemmen, en verbeeldt die dan scherp en treffend in zijn tekeningen. Het is als een ingezonden brief, legde de cartoonist vorige week uit in deze krant.

PERSOONLIJK

Omdat de tekeningen zo'n persoonlijke boodschap bevatten, kan het zijn dat Maarten nooit tekent over dingen die hem niet, maar andere BC-leden wél bezighouden. Daarom geeft hij mensen nu de kans om hun eigen cartoonidee op te sturen, om dit vervolgens verwezenlijkt te zien in de krant.

Dit hoeft niet beperkt te blijven tot lokale kwesties. Dus zou u graag iets zien in de krant over de explosie in Beiroet? Of de coronacrisis in de Verenigde Staten? Of houdt u het liever dichter bij huis en vindt u dat er wel eens iets getekend mag worden over de Boxtelse jeugd? Of wellicht de terrassen op de Boxtelse Markt dan wel de naderende gemeenteraadsverkiezingen.

Alles mag en alles kan. Wie een idee heeft, mag dit delen met de redactie van Brabants Centrum. Zij stuurt de suggesties door naar Maarten. Hij neemt vervolgens contact op met de inzender.

Heeft u een pakkend idee voor een cartoon? Stuur dan een e-mail naar bc@brabantscentrum.nl



p Maarten Melis tekent sinds twee jaar wekelijks een cartoon voor Brabants Centrum. Leden van de krant mogen nu ook onderwerpen aandragen. (Foto: Peter de Koning, 2018). .