Spierfonds zoekt vrijwilligers voor jaarlijkse collecte


Het Prinses Beatrix Spierfonds houdt in de week van zondag 6 tot en met zaterdag 12 september zijn jaarlijkse collecte in Boxtel en omgeving. Hiervoor zoekt de organisatie nog collectanten.

Het Spierfonds zet zich met name in voor de opzet en ondersteuning van onderzoek met als doel alle spierziekten de wereld uit te helpen. Daarvoor is de steun van donateurs nodig, maar ook de vrijwillige bijdragen aan de jaarlijkse collecte is onontbeerlijk.

AANMELDEN

Voor deze jaarlijkse inzameling zoekt het Spierfonds collectanten, die eenmaal per jaar in een gedeelte van hun wijk of buurt voor dit doel willen collecteren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Frits van Amelsfort, telefoonnummer 06-10 74 77 84 of Theo Driessen, (0411) 67 64 14 of 06-10 57 52 47.


Ferdy Steger exposeert in Tuinen Appeltern

Boxtelaar Ferdy Steger exposeert met 44 andere kunstenaars tussen 5 en 13 september in de Tuinen van Appeltern. Dan is in het grootste inspiratiepark voor tuinen in Europa de Sous-Terre Art Fair. Galerie Sous-Terre uit Lithoijen organiseert de kunstbeurs.

In het entreegebouw van het themapark in het hart van het Land van Maas en Waal zijn die week honderden kunstwerken te zien: beelden, schilderijen en tal van andere objecten. Bezoekers kunnen ervoor kiezen behalve de expositie ook de voorbeeldtuinen te bezoeken.

KORTING ENTREE

De entree van de Art Fair bedraagt tien euro. Een kaartje dat behalve tot de beurs ook toegang geeft tot de tuinen, kost twee euro meer. Dan moeten bezoekers wel de homepage van www.sousterre-artfair.nl afdrukken en de print meenemen. Wie naar de Tuinen van Appeltern komt zonder geprinte pagina en zowel de kunstbeurs als het park wil bezoeken, betaalt veertien euro entree.

Ruimte is er genoeg, de anderhalvemeterregel vormt dan ook geen probleem. De Tuinen van Appeltern is eenvoudig te bereiken via Megen en de pont over de Maas, of via de rijksweg A50 en de provinciale weg N322.

Boxtel

Muzikanten kunstcafé

Kunstcafé Coupé is op zoek naar amateurmuzikanten (alleen of met een groep) die klassiek, jazz, soul, chansons, blues, of andere rustige popmuziek spelen en/of zingen. Het etablissement aan het Stationsplein in Boxtel biedt op zondagen tussen 14.30 en 17.00 uur de mogelijkheid om muziek te komen maken. Aanmelden kan via: welkom@kunstcafecoupe.nl.