Een van de artiesten die zondag optreedt tijdens 'Live door de bocht', is Tim Schalkx. De muzikale Boxtelaar timmert flink aan de weg als zanger op feesten en partijen. (Foto: eigen collectie).
Een van de artiesten die zondag optreedt tijdens 'Live door de bocht', is Tim Schalkx. De muzikale Boxtelaar timmert flink aan de weg als zanger op feesten en partijen. (Foto: eigen collectie). Foto: Tim Schalkx

GEEN KERMIS, WEL MUZIKAAL VERMAAK

Live radio-uitzending vanaf feestterras in bocht


Jan Hermens

Het is komend weekeinde weliswaar geen kermis in Boxtel, maar zondag is het toch feest, zij het op kleine schaal. Op het terras voor partycentrum De Comsche Hoeve en restaurant Sjefke verzorgt Radio TL van 14.00 tot 20.00 uur een live-uitzending. DJ Frank Stans draait verzoeknummers en er treden artiesten op. 'Live door de bocht' heet het festijn. Niet toevallig, want het vermaak is te vinden op de hoek van de Stationsstraat en de Breukelsestraat.

Stans: ,,Bezoekers kunnen ter plekke via WhatsApp verzoeknummers aan mij doorgeven. Samen maken we er dan een gezellige dag van." En met de artiesten natuurlijk, want Tim Schalkx, Robert Pater en De Dorini's treden op.

Tim Schalkx pakte als zestienjarige jongen tijdens een avondje stappen in Boxtel spontaan de microfoon. Nu, jaren later, heeft hij op tal van podia gestaan en menig feesttent op z'n kop gezet. Ferry de roze flamingo, Samen in een bubbelbad en Laila: een kleine greep uit het repertoire waarmee Schalkx zijn publiek in feeststemming brengt. Ook Robert Pater timmert alweer een aantal jaren aan de weg. De zanger uit Raalte is onder andere bekend van de nummers Jij & ik, Waarom ben jij nooit op zondag vrij en Helena.

De artiest achter De Dorini’s is de Boxtelse Dorien Habraken. De Dorini's ontstond in 2007 als duo, maar inmiddels gaat Habraken alleen op pad. Ze heeft tweemaal de KiesJeKraker van Omroep Brabant in handen gehad met Dina Dynamiet en De nonnen uit het zuiden.

KAARTJES

Kaartjes voor Live door de bocht zijn verkrijgbaar bij partycentre De Comsche Hoeve en restaurant Sjefke. Ze kosten vijftien euro per stuk, dat is inclusief vier consumpties. Stans: ,,In verband met de coronamaatregelen is het aantal tickets begrensd op 150 en het is de bedoeling dat de bezoekers zoveel mogelijk blijven zitten." De radiomaker beseft dat er ook op de Markt in Boxtel vertier is. ,,Boxtel is daar groot genoeg voor, denk ik. Het vermaak is nu wat verspreid over het dorp."