Sportuurtje voor ouderen in Hobbycentrum

De dansactiviteiten van Hobbycentrum Boxtel (HCB) krijgen uitbreiding met het sportuurtje 'Gezond bewegen, blijf fit en vitaal'. Docent Marjo Roelofs gaat iedere woensdag van 13.30 tot 14.30 uur aan de slag met senioren.

Ouderen merken dat ze wat stijver worden, minder makkelijk bukken en bewegen. ,,Maar verder is er niets aan de hand. Ze hebben beweging nodig om fit en vitaal te blijven. Juist ook op hogere leeftijd", aldus Roelofs.

Gerichte oefeningen kunnen de afname van spierkracht wat tegengegaan. Daarmee blijven mensen langer mobiel en zelfredzaam. ,,Belangrijk is om te werken aan kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en balans. Dit kan op elk niveau, ook als je al beperkingen hebt. Zelfs vanuit een stoel. We besteden aandacht aan wat ouderen nodig hebben en zetten in op maatwerk. Vandaar ook dat we bewegen in een kleine groep van maximaal tien personen", vertelt de docente.

PLEZIER

Volgens Roelofs bewegen de deelnemers in de lessen op woensdagmiddag op een ontspannen, doelmatige en veilige manier. Plezier staat hierbij voorop. Na afloop is er nog de mogelijkheid voor een kop koffie en een praatje.

Meer informatie over Gezond bewegen, blijf fit en vitaal en aanmeldmogelijkheden zijn te vinden op de website van HCB: www.hobbycentrumboxtel.nl.

Boxtel

Cocktailavonden

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat wordt vrijdag 14 augustus een zomerse cocktailavond gehouden. Naast een uitgebreide kaart met tropische drankjes, zijn er ook tapas verkrijgbaar. Daarnaast zorgt dj Joop voor de muziek. De coronaproof avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis. Reserveren mag, maar is niet verplicht.


Ierse sessie

Song for Ireland en andere ballades klinken zondag 16 augustus vanaf 13.30 uur - coronaproof - onder de overkapping van bed & breakfast In Den Boogert, Oude Boomgaard 3 in Boxtel. Het is de eerste Ierse sessie sinds lange tijd. Muzikanten die een instrument bespelen mogen aanhaken en meedoen. De toegang is gratis.


Bridgeclub Revanche

Uitslag dinsdag 11 augustus

A-LIJN

Anja & Ad Wouters         66.15
Trix v.d. Kolk/Sandra v. Lier         60.35
Bert Hermkens/Francine v. Roij         60.14