Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Overweg Vorst gesloten door werkzaamheden


ProRail werkt volgende week aan het spoor in Boxtel en Liempde. De spoorwegbeheerder voert onder andere werkzaamheden uit aan overweg De Vorst-Ramsteeg. Die is van maandag 17 tot en met zondag 23 augustus gesloten.

ProRail vernieuwt delen van het spoor in Boxtel en Oisterwijk. Er worden rails, bielzen, wissels en grind vervangen. Omwonenden kunnen overlast ondervinden van machines en bouwverlichting, geluid en trillingen.

Tot en met zondag 11 oktober is er een depot aan de Van Salmstraat in Boxtel. Daar kan geluidshinder ontstaan door het zeven van stenen. Op Boseind is eveneens een depot; dat wordt na dinsdag 18 augustus ontmanteld.

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 augustus gaat de aannemer aan de slag met de wissel tussen de Lagevoortseweg en de Hoekstraat in Liempde.

Vrijdag 14 augustus tussen 01.45 en 06.00 uur, wordt aan zogeheten elektrische scheidingslassen onderhoud gepleegd. Dit zijn 'overgangen' in de spoorstaaf en zorgen ervoor dat ProRail treinen elektronisch kan detecteren. Ze maken onderdeel uit van de treinbeveiliging en laten overwegen op tijd sluiten en openen. Deze klus vindt plaats tussen de Boxtelse straat Tongeren en Oisterwijk. Omwonenden kunnen overlast ondervinden van licht en geluid.

Het gaat om reguliere onderhoudswerkzaamheden en staan los van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).