Afbeelding
Foto: Eigen collectie

LAATSTE LIVESTREAM VANUIT THEATERZAAL AAN BURGAKKER

Podium Boxtel presenteert DI-Project

Na optredens van Fenne van Wuijtswinkel & Band, popgroep REMember Buffalo en het duo Pim to the Max staat donderdag 20 augustus vanaf 20.15 uur de laatste livestreamshow vanuit Podium Boxtel op het programma. Ditmaal is de bühne in de theaterzaal aan de Burgakker gereserveerd voor DI-Project, een muzikaal samenwerkingsverband van zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen en toetsenist Diana Huismans.

Met het uitbreken van de coronacrisis in maart zag het bestuur van Podium Boxtel zich genoodzaakt alle voorstellingen tot de zomervakantie te annuleren. Kort voor de start van de vakantie werd het eerste deel van het programma voor het theaterseizoen 2020-2021 gepresenteerd. Tevens kondigde het bestuur vier optredens aan om het publiek ook in ‘theaterloze’ zomermaanden op YouTube via livestream te vermaken met podiumkunsten.

Onder leiding van de plaatselijke filmmaker Peter Hacken zijn in Podium Boxtel vier concerten opgenomen om op verschillende datums tijdens de zomerperiode uit te zenden via het eigen kanaal van het theater. Hacken trok met zijn team alles uit de kast om een technisch perfecte voorstelling te kunnen opnemen. Fenne van Wuijtswinkel & Band beet in juli het spits af met een indrukwekkend optreden met liedjes uit haar theatershows ‘Songbird’ en ‘American Tunes’.

JAMMEN

DI-Project is de laatste groep die deze zomer een livestream verzorgt. De groep rond zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen en toetsenist Diana Huismans bestaat verder onder meer uit de Boxtelse gitarist Roeland Heesbeen. ,,We leerden elkaar kennen via de concertreeks ‘Tour of Duty’ van de Fanfare Bereden Wapens”, vertellen Ingrid en Diana op hun website. ,,Al gauw bleken we een goede muzikale klik te hebben en besloten we samen te gaan jammen.”

Onder de naam DI-Project verzorgt de band optredens waarin voornamelijk pop- en soulnummers de revue passeren. Naast fraai gearrangeerde covers staan ook eigen nummers op de setlist. In februari, kort voor de uitbraak van de coronacrisis, werd in de Hilvaria Studios in Hilvarenbeek een concert verzorgd waar het nieuwe werk voor het eerst te horen was. Ingrid en Diana hebben plannen om de studio in te gaan en hun eigen nummers op te nemen.

ERVARING

Maar eerst staat DI-Project in Podium Boxtel. Ingrid, afkomstig uit de Achterhoek, studeerde muziektheater aan het conservatorium in Tilburg en trad sindsdien op met talrijke bands, koren, orkesten en operagezelschappen. Ze zingt musical-, pop-, soul- en jazznummers maar ook Nederlandstalige liedjes. Diana weet feilloos de juiste toon te vinden in de arrangementen die zij componeert. De Oisterwijkse heeft veel ervaring als musicus en is een inspirerende bandleider.

Het tweetal trad in november vorig jaar nog op met Boxtel's Harmonie tijdens het drukbezochte concert One Night Only. Ingrid schitterde er samen met Boxtelse zangeres Nienke van Horen in tal val bekende musicalhits. Diana versterkte het harmonieorkest op toetsen.

De livestream is donderdag 20 augustus vanaf 20.15 uur te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel.


p Ingrid van den Nieuwenhuizen (links) en Diana Huismans vormen het hart van de band DI-Project, donderdag 23 augustus te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel. (Foto: eigen collectie).


Optreden Danny Everett

De Boxtelse zanger Danny Everett geeft zondag 16 augustus een optreden op het terras van gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1. Het concert begint om 14.00 en duurt tot 15.30 uur. Het terras is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om naam en nummer te noteren bij aankomst.