Kort nieuws


Pim to the Max live

Het duo Pim to the Max geeft vanavond, donderdag 6 augustus, vanaf 20.15 uur een optreden in Podium Boxtel. Dat is niet te bezoeken, maar wordt live gestreamd op het YouTube-kanaal van het lokale theater. Pim Lavaleije en Max Breuer spelen een uur lang covers van uiteenlopende artiesten.

Cocktailavonden

Bij grandcafé Rembrandt aan de Rechterstraat worden de vrijdagen 7 en 14 augustus zomerse cocktailavonden gehouden. Naast een uitgebreide kaart met tropische drankjes, zijn er ook tapas verkrijgbaar. Daarnaast zorgt dj Joop voor de muziek. De coronaproof avonden beginnen steeds om 19.00 uur en de entree is gratis. Reserveren mag, maar is niet verplicht.

Dansworkshops

Tiga Health & Beauty in Boxtel houdt zondag 9 augustus weer een zomerse workshop van 12.00 tot 15.00 uur. Danscoach Stefanie Schellekens geeft tijdens de les onder meer hiphop en een clinic lyrical jazz. De kosten bedragen vijftien euro. Inschrijven is mogelijk via e-mail: stefanie.schellekens86@gmail.com. Deelnemers dienen hierbij hun naam en leeftijd te vermelden.

Carillonconcert

De Belgische Thierry Bouillet geeft zondag 9 augustus tussen 16.00 en 17.00 uur een concert op het carillon van de Sint-Petrustoren in Boxtel. Het gratis optreden wordt gehouden door stichting Kerkconcerten Boxtel. Luisteraars kunnen onderaan de toren de klanken van de klokken beluisteren, of in de pastorietuin aan Duinendaal, waar stoelen klaarstaan.

Voorlezen

Bibliotheek Babel houdt deze zomervakantie diverse voorleesuurtjes op verschillende buitenlocaties. In Boxtel kunnen kinderen voor een mooi verhaal dinsdag 11 augustus vanaf 11.00 uur terecht bij de Kinderboerderij aan het Apollopad.

Regio

Boerderijwinkel

De nieuwe boerderijwinkel van Stan Verhoeven en zijn partner Kelly van Gorp opent vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus voor het eerst de deuren. De vleespakketten die zij nu nog online verkopen, zijn dan ook direct bij het bedrijf aan de Hamsestraat in Liempde te verkrijgen. De winkel is beide dagen tussen 13.00 en 17.00 uur open. Meer informatie: www.verhoevenvlees.nl.

BBQ-kampioenschap

Bij eetcafé Meneer Klaver in Lennisheuvel vindt zaterdag 22 augustus een lokaal kampioenschap barbecueën plaats. Alleen teams uit het dorp mogen meedoen. Zij krijgen de opdracht om een barbecue voor vier personen te verzorgen. Vanaf 12.00 uur gaan de kolen aan. Het doel is dat om 18.00 uur de maaltijd klaar staat. Aanmelden kan voor zondag 16 augustus via info@meneerklaver.nl..