Wie was Wim de Kort?

Wim de Kort, die in maart 1945 de Canadese militair schreef die in Boxtel overnachtte, was geen onbekende in zijn woonplaats.

Veertig jaar lang werkte De Kort voor familiebedrijf Van Geel aan de Van Salmstraat (nu Legrand). Als hoofd van de afdeling verkoop ging hij daar in 1981 met pensioen.

Twee jaar eerder werd hij voorzitter van de stichting Red de Toren die in het Torenjaar 1980 een bedrag van 200.000 gulden bijeenbracht vanuit de Boxtelse bevolking. Daardoor kwamen ook andere fondsen over de brug voor een vervroegde en uiterst urgente restauratie van de Sint-Petrustoren.

Bij de enkele jaren geleden opgeheven zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia hanteerde De Kort ook de voorzittershamer. Daarnaast vervulde hij leidinggevende functies bij voetbalclub ODC, Stichting Openbaar Carnaval en de Gildenbondsharmonie.

Voor zijn verdiensten werd Wim de Kort bij zijn pensionering onderscheiden met de gouden eremedaille in de Orde van Oranje-Nassau. Hij overleed in januari 1985, daags voor zijn 66e verjaardag, aan een ongeneeslijke ziekte.