Coronavirus laat zich niet zien in gemeente Boxtel


RENS VAN DEN ELSEN

Landelijk gezien stijgt het aantal coronabesmettingen de laatste weken weer. Vooral in Noord- en Zuid-Holland en het westen van Brabant. In deze regio is het relatief rustig. In Boxtel is afgelopen week niemand positief op het virus getest.

Het RIVM meldde dinsdag dat er vorige week 2.588 personen zijn bijgekomen met een positieve test op Covid-19. Dat is een verdubbelilng van het aantal een week eerder. In Brabant kwamen er 333 besmettingen bij. Het virus wordt volgens het rijksinstituut vooral binnenshuis verspreidt. Maar ook na feestjes, op het werk en na het uitgaan krijgt het RIVM meer positieve tests binnen.

GOED

Boxtel doet het qua besmettingen deze weken dus goed. Er zijn geen meldingen en er zijn ook geen ziekenhuisopnamen bijgekomen.


Boxtel pleegt veel onderhoud aan asfaltwegen

Verschillende asfaltwegen in de gemeente Boxtel ondergaan de komende weken een onderhoudsbeurt. Aannemingsbedrijf Gebr. Van Kessel Wegenbouw uit Buren is gisteren, woensdag 5 augustus, op de Uilenbroek in de buurtschap Luissel gestart met de werkzaamheden.

Steeds wordt een andere straat aangepakt. Daarbij gaat het vooral om wegen in het buitengebied, de wijk Boxtel-Oost en bedrijventerrein Ladonk.

OMLEIDINGEN

Op sommige momenten vinden gelijktijdig in verschillende straten werkzaamheden plaats. Omleidingen worden ter plekke aangegeven met borden en omwonenden zijn inmiddels al door de gemeente Boxtel op de hoogte gesteld van eventuele ongemakken tijdens de klussen die tot zeker 23 september duren.

Naast de Uilenbroek komen (in alfabetische volgorde) aan de beurt: De Bocht, Goorestraat, Kruisbroeksestraat/Van Salmstraat, De Linnenbleker, Loxvenseweg, Munselse Hoeve, Onrooi, Sweelincklaan, Vic. v. Alphenlaan en Vorsenpoel.