Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KAARTSPEL VOLGENS RIVM-RICHTLIJNEN

Bridgeclub Revanche na vijf maanden weer actief

Exact vijf maanden heeft bridgeclub Revanche de wekelijkse speelavond niet kunnen houden. Dinsdag is de club weer van start gegaan in gemeenschapshuis De Walnoot. Daarmee kwam voor veel leden een einde aan een periode waarin bridgen alleen digitaal mogelijk was.

Reikhalzend keken de leden uit naar het moment dat het spel weer 'in vivo' mogelijk was. Het bestuur en de technische commissie van Revanche zijn vanaf juni druk bezig geweest om uit te zoeken hoe de clubavond kon worden ingericht. Het plan houdt rekening met de richtlijnen van het RIVM, de regelingen van de veiligheidsregio, de protocollen van De Walnoot en de Nederlandse Bridge Bond.

De clubavonden in augustus worden gebruikt om te zien of het plan op papier ook in de praktijk werkt. De ervaring van de eerste avond is bevredigend. Belangrijkste les is dat de clubleden eraan moeten wennen om de looplijnen in de zaal ook te blijven volgen om zo de anderhalve meter te waarborgen. Een goed verloop van de bridgeavond vraagt niet zozeer om een wedstrijdleider als wel om verkeersregelaars. De macht van de gewoonte blijkt erg groot.

(Foto: Peter de Koning, 2018).



Uitslagen dinsdag 4 augustus

A-LIJN

Ans Weijns/Jan Albert Hellings         63.02
Frans Sedee/Willem Wonnink         61.98
Jan Kerssens/Berry Marcelis         57.61