Beeld van de uitgebrande fietsenstalling bij de huisartsenpraktijk aan de Bosscheweg. (Foto: Piet van Oers).
Beeld van de uitgebrande fietsenstalling bij de huisartsenpraktijk aan de Bosscheweg. (Foto: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

VUURHAARDEN AAN BOSSCHEWEG EN SPEELMANSTRAAT IN BOXTEL EN HOGERT IN GEMONDE

Lokale brandweer rukt op dinsdag driemaal uit


HENK VAN WEERT

De Boxtelse brandweer kwam dinsdag driemaal in actie om vuur te blussen. Voor dag en dauw gingen de fietsenstalling van huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel (Bosscheweg) en een berging in vlammen op. Aan het eind van de middag vatte gemaaid gras op een weiland in Gemonde vlam en laat op de avond vloog een berg snoeiafval aan de Speelmanstraat in brand. Bij geen van deze incidenten vielen slachtoffers.

De ravage bij de huisartsenpraktijk is groot, zowel van de fietsenstalling als het houten schuurtje is niets meer over. De brandweer werd om iets na half drie in de ochtend gealarmeerd, schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in. De vlammen tussen de bomen op de grens met de naastgelegen binnentuin van de appartementen in residentie De Dommel laaiden hoog op en trokken veel nieuwsgierige buurtbewoners. De politie sloot de Bosscheweg daarom ter hoogte van de apotheek enige tijd af voor doorgaand verkeer.

GRAS EN SNOEIHOUT

's Middags rond kwart voor vijf woedde een felle brand in een weiland met gemaaid gras aan De Hogert in het buitengebied van Gemonde. Met vier tankautospuiten en twee waterwagens werd het vuur bestreden. Dat ging gepaard met hevige rookontwikkeling, die op grote afstand was te zien.

Vervolgens vloog 's avonds nog een berg snoeihout in brand in een hoek van het parkeerterrein bij Jenaplanschool Molenwijk aan de Speelmanstraat. Bij aankomst van de brandweer waren de grote vlammen gedoofd, maar de hoop gloeide nog flink na. Brandweerlieden doofden de brandende restanten terwijl enkele buurtbewoners op gepaste afstand toekeken. Ook de armatuur van een lantaarnpaal smolt door de intense hitte.


Over de oorzaak van de drie vuurhaarden is niets bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.


p Van de fietsenstalling bij de huisartsenpraktijk aan de Bosscheweg en de aanpalende berging van de buurman bleven alleen verkoolde resten over. (Foto: Piet van Oers).


q Een weiland vol gemaaid gras aan De Hogert vatte vlam en zorgde dinsdagmiddag voor grote rookpluimen tussen Gemonde en de rijksweg A2. (Foto: Jordi de Bruijn/Persburo Sander van Gils).


112 nieuws


Traumaheli bij Vion

Een productiemedewerker van varkensslachterij Vion op Boseind raakte maandagavond gewond aan zijn hoofd na een val. Nadat de hulpdiensten waren gewaarschuwd, kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De man is per ambulance naar het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Een woordvoerder van de Boxtelse vleesverwerker meldde daags na het ongeluk dat de berichten over de gezondheidstoestand van de medewerker positief waren.


Een weiland met gemaaid gras vatte dinsdag aan het einde van de middag vlam aan De Hogert in Gemonde.
Beeld van de bluswerkzaamheden bij de uitgebrande fietsenstalling van de huisartsenpraktijk aan de Bosscheweg. (Foto: Piet van Oers).