Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HONKBALHEREN EN SOFTBALDAMES MOGEN AAN (DE) SLAG

Ducks aan vooravond competitiestart

Na een korte zomerstop wordt de honk- en softbalcompetitie dit weekend weer hervat. Voor de eerste seniorenteams van de Boxtelse vereniging JRC Ducks is het de seizoensstart en dat is later dan ooit tevoren. Vanwege de coronacrisis is deze sport niet zoals gebruikelijk in maart begonnen, maar pas nét voor de zomer.

Zowel de vrouwen als de mannen hebben alleen nog een paar oefenwedstrijden gespeeld en starten komend weekend met hun aangepaste competitie.

Half januari leek er nog niets aan de hand en werd er hard gewerkt aan het samenstellen van een schema, waren de oefenwedstrijden gepland en door de clubs werd alles kloppend gemaakt qua veldbezetting, scheidsrechters en kantine. Op zaterdag 14 maart stonden de eerste oefenduels op de rol ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar op 12 maart ging er een streep door het eerste deel van het programma naar aanleiding van de ingestelde maatregelen tegen de verspreiding van het besmettelijke coronavirus. Enkele dagen later werd ook het restant geschrapt en werd de aanvang van de competitie op 18 april uitgesteld.

Het uitstel werd in de hierna volgende weken en maanden nog verschillende keren verlengd. Maar de Boxtelse honkbalvereniging is blij dat de competitie nu dan eindelijk kan beginnen.

AANPASSEN

Het wordt een bijzonder, maar tegelijkertijd ook interessant seizoen voor Ducks. Iedereen moet zich aanpassen aan de omstandigheden. Er zijn allerlei richtlijnen voor spelers, coaches, scheidsrechters en publiek. Maar ook op sportief gebied zijn er beperkingen. Zo is promoveren dit seizoen uitgesloten. Iets wat met name Heren 1 van JRC Ducks als doel had. Een bijkomend voordeel is dat er ook geen degradatiedruk is waardoor verschillende teams het seizoen als een soort opleidingstraject gaan gebruiken. Daardoor kunnen trainers spelers uit hun teams op andere posities inzetten, hen kansen geven, strategieën uitproberen en bouwen aan de toekomst.

De Boxtelse club ziet in deze nieuwe situatie dan ook kansen voor meisjes en jongens tussen 6 en 12 jaar die zoekende zijn naar een (nieuwe) teamsport. ,,Dit is een mooi moment om eens te komen kijken en een aantal keer vrijblijvend mee te trainen", aldus het bestuur. Meer informatie over onder meer trainingstijden is te vinden op de website www.jrc-ducks.nl. Je aanmelden als lid van de vereniging is mogelijk door een e-mail te sturen naar: info@jrc-ducks.nl.

Op deze manier kijkt de honkbalvereniging vooruit en werkt Ducks naar een volgend seizoen waarin hopelijk alles weer normaal kan zijn. (Archieffoto: Hans Verberk, juli 2020).



Programma zaterdag 8 augustus

PUPILLEN

Hb: Gryphons 3 - Ducks 1         10.00


Programma zondag 9 augustus

SENIOREN

Ducks DS1 - HCAW/Zuidvogels DS1         11.00
Ducks DS1 - HCAW/Zuidvogels DS1         13.10
Ducks H1 - PSV H1         15.00