Toekomstmuziek tijdens wandeltocht Vera Hofman


Hoe ziet onze toekomstige wereld er uit? Die vraag houdt dirigent, fluitist en maker Vera Hofman druk bezig. Om het gesprek aan te gaan hierover wandelt zij van donderdag 6 tot en met zondag 16 augustus tweehonderd kilometer door Noord-Brabant en Limburg. Woensdag 12 augustus komt Hofman door Boxtel.

Tijdens de tocht die de naam Walk & Talk draagt, voert Hofman op gepaste afstand gesprekken met inwoners, kunstenaars, initiators, beleidsmedewerkers en wetenschappers. Juist in de periode van structurele verandering tijdens de coronacrisis ziet zij namelijk de noodzaak om elkaar actief te ontmoeten en in gesprek te gaan over de toekomst. De roep om verandering op het gebied van cultuur, klimaat en economie is in een stroomversnelling geraakt. De huidige periode bewijst volgens Hofman dat, wanneer mensen écht willen, de samenleving van het ene op het andere moment kan veranderen.

Tijdens de Walk & Talk-wandeltochten spreekt Hofman inspirerende mensen die aan een betere toekomst werken, elk vanuit een andere expertise. De onderwerpen lopen uiteen; van de energietransitie en het klimaat, tot de cultuursector en het verduurzamen van de economie. Om de opbrengst van de gesprekken te vereeuwigen, worden de wandelingen vastgelegd in verdiepende podcasts met muziek van lokale makers.

Iedereen is welkom om op gepaste afstand mee te wandelen en eventueel met de muzikante in gesprek te gaan. De route staat nog niet in steen gebeiteld en er is zeker ruimte voor inbreng. Wie een goede locatie of initiatief in gedachte heeft of met Hofman in gesprek wil, kan e-mailen naar: info@walkentalk2020.nl