Regiomixtoernooi brengt twee winnaars voort


Wie graag een balletje werpt, kon maandag terecht weer terecht bij het regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Leo Leenders en Kees Doevendans deelden de eerste plaats, met dertig punten uit drie gewonnen wedstrijden.

Het zonnetje was maandag aanwezig en de buien trokken snel voorbij, waardoor de competitie werd gespeeld op de buitenbanen aan de Selissenwal. Er deden 38 mensen mee aan de wedstrijd die geleid werd door Michel Luyten.

Leenders en Doevendans werden op ruime afstand gevolgd door Ben Heutink, met negentien punten uit drie wedstrijden. Ook de vierde plaats werd gedeeld: Joop Schellekens en Gerhard van der Plas haalden beiden zeventien punten. Chris van Helvoort sloot de rij van prijswinnaars, met twaalf punten.

Geïnteresseerden voor het toernooi zijn elke maandag vanaf 13.00 uur welkom aan de Selissenwal 25 in Boxtel. Wie zich voor 13.30 uur aanmeldt, mag meedoen. Beginners kunnen er terecht op dinsdag en donderdag vanaf 13.00 uur, om kennis te maken met de sport.


Overheid helpt Nederlanders op arbeidsmarkt

Door de coronacrisis verandert het werk nog sneller. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen. Ook in Noord-Brabant. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop voor te bereiden, biedt overheidsinitiatief NL Leert Door vanaf nu gratis ontwikkeladvies voor iedereen.

Iedereen kan terecht bij NL Leert Door: van zzp’ers en zelfstandig ondernemers tot werkenden en werkzoekenden.

Het gratis ontwikkeladvies wordt gegeven door gekwalificeerde loopbaanprofessionals. Zij geven deelnemers inzicht in hun mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het traject begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijgen mensen een beeld van kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dit najaar is het ook mogelijk om een gratis (online) scholingstraject volgen. Een korte cursus, vakgerichte bijscholing of oriëntatie op omscholing behoren tot de mogelijkheden.

Iedereen vanaf achttien jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van NL Leert Door. De subsidieaanvraag verzorgt de adviseur of opleider. Deelnemers hoeven dus niks te betalen of voor te schieten. Meer informatie: www.hoewerktnederland.nl.