Afbeelding
Foto: Hans Verberk

CORONACRISIS ZET STREEP DOOR GEMONDSE HARDLOOPWEDSTRIJD

Lustrumeditie Profielloop uitgesteld

De vijfde editie van de Profielloop, het Gemondse hardloopevenement, zou plaatsvinden op dinsdag 22 september. Zou, want de coronacrisis zet een streep door de wedstrijd.

Het was al een tijdje spannend of het evenement door kon gaan, melden de organisatoren. Daarom was de inschrijving nog niet geopend.

De organisatoren zijn van mening dat door alle coronamaatregelen de sfeer die het evenement kenmerkt, niet gegarandeerd kan worden. Daarom wordt de eerste lustrumeditie verplaatst naar 2021.

FOTOWEDSTRIJD

In aanloop naar de volgende Profielloop, was er tijdens Global Running Day op 3 juni een foto-actie op touw gezet. De winnaar is Vygo Wolf, die een beeld instuurde met vier medailles van de voorgaande edities van de Gemondse renwedstrijd. Op de website www.profielloop.nl zijn nog veel andere foto's te zien.

In 2019 namen 270 mensen deel aan de wedstrijd, die extra zwaar was door het opstuivende zand door de droogte. Op de kortste afstand, 5,5 kilometer, won toen Tobias van Roon bij de mannen en Mariƫlle van Mourik bij de vrouwen. Op de afstand van tien kilometer, kwamen Leon van Rijt en Hanneke van der Meide als eerste over de streep.


p Het droge weer maakte de Profielloop van vorig jaar zwaarder dan gewoonlijk: het opstuivende zand was een obstakel voor de deelnemers. (Foto: Hans Verberk).