Afbeelding
Foto: Maarten Melis

GEMOEDELIJKE ZOMERSFEER OP EN RONDOM MARKTPLEIN


Brukels Muziekske vermaakt terraspubliek Boxtel

HENK VAN WEERT

Vrolijke blaasmuziek, een heerlijk zonnetje en prima bediening. Wat wil je als terrasbezoeker nog meer. De Markt in Boxtel is na de herinrichting in 2018 veranderd in een heerlijk uitgaansplein. Zéker nu de tafeltjes en stoelen vanwege de coronamaatregelen extra ruim staan opgesteld. 'Houden zo, zeker in de zomermaanden', hoor je uit veel monden.

Zaterdagmiddag streken aardig wat mensen neer op de gezaagde kinderkopjes waarmee het Boxtelse marktplein sinds twee jaar is geplaveid. Personeel van de plaatselijke horecabedrijven liepen af en aan om de bezoekers van een verfrissend drankje te voorzien, al dan niet met wat hartigs of een zoetigheid erbij.

CENTRUM BRUIST

De klanken van blaaskapel 't Brukels Muziekske zorgden voor een feestelijke stemming en als de blazers hun instrumenten tijdelijk rust gunden, zorgde Jordy van den Boer voor sfeervolle achtergrondmuziek. Van den Boer organiseert onder de noemer Boxtel Centrum Bruist, tot eind augustus elk weekeinde activiteiten op de Markt. Dat doet hij in opdracht van de gezamenlijke horeca, het Centrummanagement en in samenwerking met evenementenstichting Boxtel Vooruit.

Het optreden van de Boxtelse orkest was niet het enige vertier. Ook stond een opblaasbare waterglijbaan opgesteld, waar kinderen zich op uitleefden (foto onder). Eigenlijk zouden er op zondagmiddag ook activiteiten voor de jeugd zijn, maar activiteitencoördinator Van den Boer besloot met het oog op de weersverwachtingen dat programma te schrappen en te vervangen voor de glijbaan op zaterdag, dat bleek een gouden zet.

Niet alleen de zeephelling was bij de jeugd in trek overigens. Ook de waterstralen van de Marktfontein vormden een dankbare bron van vermaak. Hetgeen tot menige glimlach bij het aanwezige publiek leidde.

NIET OPGEDOEKT

Na ruim anderhalf uur pakten de leden 't Brukels Muziekske hun koffers om elders in het centrum gasten op terrassen te vermaken. Zowel bij lunchroom De Deugniet als café Becoloth viel dat in de smaak. Maar goed dat de muzikanten vijf jaar geleden hun voornemen om het orkest op te doeken niet daadwerkelijk uitgevoerd hebben...

Het resterende zomerprogramma van Boxtel Centrum Bruist is als volgt:

Vrijdag 7 augustus: achtergrondmuziek. Zaterdag 8 augustus: live muziek en paaldansact. Zondag 9 augustus: roofvogelshow om 13.00 en 14.30 uur (afhankelijk van het weer). 14 t/m 16 augustus: snoepkraam en draaimolen, Bruisend Request! (radiostudio Markt). Vrijdag 21 augustus: diva modebingo. Zaterdag 22 augustus: Monkey Moves; sportief vermaak voor jeugd. Zondag 23 augustus: ouderenbingo & Groene Woud-markt. Zaterdag 29 augustus: straattheater kinderen. 28 t/m 30 augustus: Tunnelvision: Paint & Pleasure.

De waterglijbaan was in trek bij de jeugd. (Foto's: Albert Stolwijk).
't Brukels Muziekske strooit vrolijke klanken uit over de Marktterrassen in hartje Boxtel.