Er was geen 'echte' kermis in Liempde afgelopen weekeinde, maar er stonden wel enkele attracties, zoals een draaimolentje, springkussen en snoepkraam, zoals te zien is op deze pagina.
Er was geen 'echte' kermis in Liempde afgelopen weekeinde, maar er stonden wel enkele attracties, zoals een draaimolentje, springkussen en snoepkraam, zoals te zien is op deze pagina. Foto: Albert Stolwijk

VOL DORPSHART TIJDENS VIERDAAGSE TERRASSENKERMIS

Tóch een beetje kermis in Liempde


JULES HAMELEERS

Door de Liempdse kermis ging een streep vanwege het coronavirus, maar de horecaondernemers hebben er tóch nog een feestje van kunnen maken. Van vrijdag tot en met maandag werd het dorpshart opgevrolijkd door een draaimolen, springkussen en snoepkraam voor de kinderen. Én alle terrassen zaten vol. ,,Complimenten voor de jeugd: iedereen is echt op hun stoelen blijven zitten", aldus uitbater Ton van Alphen van café De Durpsherberg.

Het was goed nieuws voor de Liempdse horecaondernemers: de gemeente stemde in met een klein evenement wanneer normaal in plaats van de kermis. De zogeheten 'terrassenkermis', vond vooral plaats bij cafés Het Wapen van Liempde, 't Huukske en De Durpsherberg. De uitbaters regelden nog enkele kleine kinderattracties. De volwassenen deden zich te goed aan lekkere drankjes in de middagzon.

GOEDE SAMENWERKING

Kroegbaas Van Alphen is 'enorm blij' hoe de vierdaagse verlopen is. ,,Het is zeker goed bevallen! De samenwerking was goed, we draaiden overal op het plein dezelfde muziek en de jeugd is allemaal netjes op de stoelen blijven zitten. Ook met de gemeente verliep het allemaal soepel: dat zij bereid was de weg voor vier dagen af te sluiten, was super. Ik had honderdvijftig stoelen staan en die waren meestal allemaal bezet."

Met alle coronamaatregelen was het natuurlijk wel even aanpassen: ,,Natuurlijk moet je af en toe mensen even herinneren aan de anderhalve meter afstand en mensen zetten soms ook stoelen bij elkaar, maar iedereen werkte heel goed mee en over het algemeen hielden mensen zich goed aan de regels."

En die meevaller kon de uitbater wel gebruiken. Twee maanden en twee weken de deuren sluiten ging de horeca-ondernemers niet in de koude kleren zitten. ,,We hebben door dit weekend onze reserves weer een klein beetje kunnen aanvullen. Nu maar hopen dat het lang mooi weer blijft dit jaar. En duimen dat we onze extra potjes in het najaar niet opnieuw nodig hebben...

(Foto's: Albert Stolwijk).

Bij Het Wapen van Liempde hebben hebben ook meerdere dorpsgenoten zich verzameld voor een biertje of een ander lekker drankje in de middagzon.
Afbeelding
Geen kermis in het eerste weekeinde van augustus in Liempde. Maar toch naar het terras!
Afbeelding
Bij De Durpsherberg was de terrassenkermis ook in trek, net als bij de anderen cafés in het dorp.
Geen kermis in het eerste weekeinde van augustus in Liempde. Maar toch naar het terras!
Geen kermis in het eerste weekeinde van augustus in Liempde. Maar toch naar het terras!
Geen kermis in het eerste weekeinde van augustus in Liempde. Maar toch naar het terras!