Koen Memelink geeft vader Stijn een bemoedigend klopje op zijn hoofd. 'Goed gedaan, jochie
Koen Memelink geeft vader Stijn een bemoedigend klopje op zijn hoofd. 'Goed gedaan, jochie", zegt de vijfjarige jongen nadat ze samen van de zeephelling op de Markt zijn gegleden. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

What's Up, Koen?

Het zomerse activiteitenprogramma Boxtel Centrum Bruist is voor kinderen een feestje, zéker met mooi weer. Ze vinden het maar wát leuk om zich nat te laten spuiten door de fonteinstralen die in een lang lint uit de bestrating omhoog schieten. Als er dan ook nog een opblaasbare zeephelling staat, kan het plezier niet op. Dat ondervond zaterdag ook de vijfjarige Koen Memelink uit Gemonde.

Hoi Koen, je bent lekker nat zeg! Een beetje verlegen kijkt het ventje op. Dan klaart zijn gezicht op en wijst hij trots naar achteren: ,,Kijk, ik ben van die glijbaan afgeroetsjt. Hoog hè? Maar dat durf ik best hoor."

Best wel, ja. Gleed je helemaal alleen? ,,Nee, joh. Papa hield me vast. Samen zijn we helemaal nat geworden."

Ik zie het. Maar hoe ga je dan straks naar huis. Toch niet in die natte broek? Koen schudt zijn hoofd: ,,Nee, mama is er ook bij. Zij heeft droge kleren meegenomen. We komen wel vaker hier, maar dan staat er niet zo'n glijbaan. Dan spetteren we lekker in die stralen daar", wijst hij naar de fontein.

Ben je speciaal voor die zeephelling hier naartoe gekomen, Koen? ,,Ja!" Er volgt even een stilte en wanneer hij ziet dat moeder Ellen haar hoofd schudt, zegt hij: ,,Uh, eigenlijk niet. We zijn hier voor opa Will en tante Janneke. Die spelen in het bandje daar." Hij wijst naar 't Brukels Muziekske dat vrolijke klanken over de terrassen strooit en voor een gemoedelijke sfeer zorgt.

Wat speelt je opa voor een instrument? ,,Hij drumt. En soms mag ik ook achter zijn drumstel zitten. Tante Janneke niet, die blaast op een saxofoon."

Nu ga je zeker droge kleren aantrekken, Koen? ,,Ja, het wordt een beetje fris. Jij hebt geen andere broek bij, hè pap?" Vader Stijn kijkt bedenkelijk, die moet zijn kloffie maar laten drogen terwijl hij op het terras zit. En dat niet alleen. Oók het mobieltje dat hij uit zijn broek vergat te halen voordat hij met Koen de zeephelling beklom...


t Koen Memelink geeft vader Stijn een bemoedigend klopje op zijn hoofd. ,,Goed gedaan, jochie", zegt de vijfjarige jongen nadat ze samen van de zeephelling op de Markt zijn gegleden. (Foto: Henk van Weert).