Edu, Bart, Roy en Sander uit groep 8 van basisschool De Vorsenpoel bouwden een modeltuin met vijver en verlichting voor het project 'Van vakwerk tot meesterwerk'. (Foto: Piet van Oers, november 1999).
Edu, Bart, Roy en Sander uit groep 8 van basisschool De Vorsenpoel bouwden een modeltuin met vijver en verlichting voor het project 'Van vakwerk tot meesterwerk'. (Foto: Piet van Oers, november 1999). Foto: Piet van Oers

TERUG NAAR SCHOOL... IN 1999

HENK VAN WEERT

Afl. 4 - Brabants Centrum neemt haar lezers deze zomervakantie mee terug in de tijd. Foto's uit de laatste twee decennia van de vorige eeuw, gemaakt op diverse scholen en bij uiteenlopende gelegenheden, vormen de leidraad van een duik in het pre-digitale krantenarchief. Vandaag: vier achtstegroepers van basisschool De Vorsenpoel uit het schooljaar van de millenniumwisseling.

Bovenstaande foto stond in november 1999 in deze krant en illustreerde een artikel waarin gewag werd gemaakt van het provinciale project Van vakwerk tot meesterwerk, opgezet door het adviesbureau Opleiding en Beroep. Frits van Oers bleek de enige Boxtelse leerkracht die besloot mee te doen; een van de groepen leerlingen mocht een werkstuk insturen ter beoordeling.

Zomerserie

De leerlingen maakten kennis met lokale vakmensen: ze troffen onder meer een bakker en een timmerman. Edu Becx, Bart van de Sande, Roy Steenbakkers en Sander de Brouwer kozen voor een hovenier en maakten als werkstuk een maquette van een tuin, compleet met vijver en verlichting.

Edu gaf aan het bezoek aan het hoveniersbedrijf interessant te vinden, maar dat hij voor zichzelf geen toekomst weggelegd zag als tuinman of -ontwerper. De Boxtelse jongen van de basisschool aan de Hendrik Verheeslaan zag meer brood in een baan als piloot of astronaut. We zijn benieuwd of zijn droom is uitgekomen...

REACTIES

Als de leerlingen op de foto hun herinneringen willen delen, stelt de redactie dat op prijs. Dat kan via bc@brabantscentrum.nl.

p Edu Becx, Bart van de Sande, Roy Steenbakkers en Sander de Brouwer (v.l.n.r.) met de maquette die zij maakten voor een tuin met vijver en verlichting. Dat gebeurde in het kader van het project 'Van vakwerk tot meesterwerk'. (Foto: Piet van Oers).

Medio maart 1983 vierde LHNO Open Hof het gouden bestaansjubileum. Scholieren verzorgden onder meer een demonstratie jazz- en beatballet op het schoolplein aan de Jan Kruijsenstraat in Boxtel.