De bloemenweitjes in Boxtel trekken insecten en vogels aan en zijn ook nog eens mooi om te zien. Dit is het veldje aan de Robert Schumanlaan. (Foto: Peter de Koning).
De bloemenweitjes in Boxtel trekken insecten en vogels aan en zijn ook nog eens mooi om te zien. Dit is het veldje aan de Robert Schumanlaan. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GEMEENTE ZET BLOEMETJES BUITEN, MAAR WEET NOG NIET WAAR

Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

Op tal van plekken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel is het afgelopen voorjaar kwistig met bloemenzaad gestrooid. Bewust, want veldjes vol bloeiende bloemen zijn gunstig voor insecten en vogels. Het gemeentebestuur zoekt voor komend jaar weer plekken om in te zaaien. Bewoners kunnen tips aandragen.

De bloemenveldjes vormen een aanvulling op het aangepaste maaibeleid, laat de gemeente weten. Ook dat dient om de biodiversiteit te bevorderen. Buurtbewoners die graag een deel van een gemeentelijk gazon in een oase van kleur willen zien veranderen, kunnen die wens kenbaar maken via een berichtje naar e-mailadres t.deelen@mijngemeentedichtbij.nl. Meldingen moeten voor 1 september binnen zijn.

VOORWAARDEN

Voor de locaties gelden enkele voorwaarden: buurtbewoners moeten het met de plek eens zijn, het mag geen hondenuitlaatzone zijn, er moet voldoende zonlicht op vallen, het weitje mag (vanwege de schaduw) niet direct onder bomen liggen en dient meerdere jaren als bloemenveldje gebruikt te kunnen worden.


q De bloemenweitjes in Boxtel trekken insecten aan en zijn mooi om te zien, zoals hier in een plantsoen aan de Robert Schumanlaan. (Foto: Peter de Koning).