Stan Verhoeven en zijn partner Kelly van Gorp starten bij hun kalverenbedrijf aan de Hamsestraat in Liempde een boerderijwinkel.
Stan Verhoeven en zijn partner Kelly van Gorp starten bij hun kalverenbedrijf aan de Hamsestraat in Liempde een boerderijwinkel. Foto: Henk van Weert

NIEUW INITIATIEF STAN VERHOEVEN

Boerderijwinkel opent bij
kalverhouderij in Liempde

HENK VAN WEERT

De vleespakketten die Stan Verhoeven sinds twee jaar verkoopt, vinden gretig aftrek. Dat is reden genoeg voor de Liempdse kalverhouder en zijn partner Kelly van Gorp om hun aanbod uit te breiden en een eigen boerderijwinkel te te starten bij hun bedrijf aan de Hamsestraat. Vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus zijn mensen er voor het eerst welkom.

Kelly is docent veehouderij bij Helicon Opleidingen in Boxtel en werkt daar van maandag tot en met donderdag. Vanaf volgende week runt zij op vrijdag en zaterdag de boerderijwinkel bij het kalverbedrijf dat haar vriend Stan, die samen met zijn ouders een maatschap vormt, exploiteert. ,,Sinds enkele maanden kunnen mensen de vleespakketten ook online bestellen en dat zorgde voor een boost van de verkoop. Een boerderijwinkel, waar we onder meer ook ambachtelijk bereide kaas en ijs gaan aanbieden, maar ook kippen en eieren met het Beter Leven-keurmerk, was daarmee een logische vervolgstap", vertelt Stan.

Kelly vult aan: ,,Je ziet dat consumenten steeds bewuster kiezen als het om hun voedsel gaat. Ze willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Ze zijn welkom om dat hier te komen bekijken. We zetten de stal graag open om ons verhaal naar buiten te brengen." Stan knikt: ,,Je moet als agrariër vandaag de dag ook wel nevenactiviteiten ontplooien. Eigenlijk te gek voor woorden, maar het is niet anders."

Het plan voor de boerderijwinkel leefde al langer, maar is door de coronacrisis in een stroomversnelling gekomen. ,,We zijn allebei nogal ondernemend van aard, maar door Covid-19 kregen we meer tijd en dus hebben we de ombouw van het familiecafé tot boerderijwinkel maar naar voren gehaald", grinnikt Kelly.

Proeven, kijken en beleven. Dat zijn de drie kernbegrippen tijdens de open dagen waarmee boerderijwinkel Verhoeven op 7 en 8 augustus voor het eerst de deuren opent. ,,Daarbij worden uiteraard de coronamaatregelen in acht genomen", benadrukt het Liempdse koppel. Beide dagen staat tussen 13.00 en 17.00 uur onder meer een smoker opgesteld, een barbecue waarop een kleine variant kalfsburgers wordt klaargemaakt voor bezoekers. Voor kinderen is er onder meer een springkussen. Meer informatie: www.verhoevenvlees.nl.


q Kelly van Gorp en Stan Verhoeven plakken het openingsweekend aan bij hun bedrijf aan de Hamsestraat in Liempde. (Foto: Henk van Weert).

Stan Verhoeven en zijn partner Kelly van Gorp starten bij hun kalverenbedrijf aan de Hamsestraat in Liempde een boerderijwinkel.
Stan Verhoeven en zijn partner Kelly van Gorp starten bij hun kalverenbedrijf aan de Hamsestraat in Liempde een boerderijwinkel.