Het terras van Ons Café is zomers aangekleed met wuivende palmen en straalt vakantiegevoel uit. Uitbater Michel van de Sande zorgt met zijn activiteitenprogramma voor leven in de brouwerij. (Foto: Michel van de Sande).
Het terras van Ons Café is zomers aangekleed met wuivende palmen en straalt vakantiegevoel uit. Uitbater Michel van de Sande zorgt met zijn activiteitenprogramma voor leven in de brouwerij. (Foto: Michel van de Sande). Foto: Michel van de Sande

LEVEN IN DE BROUWERIJ OP FEESTELIJK TERRAS VAN 'ONS CAFÉ'

Zomer lang vertier met torentje vol bier

Jan Hermens

Wie verlangt naar wuivende palmen en een koel biertje op een gezellig terras, maar in deze tijd liever niet naar de Spaanse costa vliegt, kan ook in Esch terecht. Michel van de Sande, uitbater van Ons Café, heeft een compleet zomerprogramma uitgewerkt.

Onder het motto Ons Café aan Zee is het terras aan de Leunisdijk aangekleed met feestverlichting, een flinke tarp en... groene palmen in decoratieve potten. ,,Vakantiegevoel voor de thuisblijvers", aldus Van de Sande. Gisteren hield hij een cocktailavond, morgen treedt zangeres Ann Vie op. In het dagelijks leven heet de leadzangeres van de Millstreetband Annemiek Vendelmans. Voor dit optreden, dat om 20.00 uur begint, moeten liefhebbers reserveren. Dit kan via telefoonnummer 06- 19 85 80 35. Van de Sande: ,,Reserveren kan per tafel van vier personen. Dit kost twintig euro, inclusief een borrelplank en vier consumpties."

Gasten kunnen aan hun tafel desgewenst zelf hun pilsje tappen, uit speciale biertorens die drie liter van het gouden gerstenat bevatten. Van de Sande: ,,In Megapark Mallorca, op het grootste eiland van de Balearen, staan alleen maar biertafels met vergelijkbare torens. De tapjes passen helemaal in de zomerse sfeer die ik wil oproepen. En als het bier op is, dan vullen we ze uiteraard opnieuw."

SILENT DISCO

De creatieve ondernemer heeft nog meer in petto voor iedereen die gezelligheid zoekt. ,,Ik houd ergens deze zomer een silent disco. Wanneer weet ik nog niet precies. Gasten krijgen een koptelefoon op en kunnen van muziek genieten en swingen zonder dat anderen er iets van horen." Voor de duidelijkheid: het blijft bij stoelendansjes, zittend dus, want het vermaak voldoet aan alle coronamaatregelen. Staand dansen is er niet bij.

Mensen die graag een gokje wagen en van een spelletje houden, kunnen een radje aan tafel bestellen. Dat is een rad van avontuur in klein formaat, met aantrekkelijke prijzen. Kortom: een zomer vol vertier en vermaak bij Ons Café.


q Het terras van Ons Café is zomers aangekleed met wuivende palmen en straalt vakantiegevoel uit. Uitbater Michel van de Sande zorgt met zijn activiteitenprogramma voor leven in de brouwerij. (Foto: eigen collectie).