Op de foto met de enige echte Lego Masters Benelux, wie wil dat nou niet? (Foto: Albert Stolwijk).
Op de foto met de enige echte Lego Masters Benelux, wie wil dat nou niet? (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Lego Masters 'pakken uit' bij speelgoedzaak

HENK VAN WEERT

Mark van de Moosdijk vloog de Lego Masters Benelux in voor de opening van zijn nieuwe speelgoedwinkel aan de Stationsstraat 4 in Boxtel. Dat lag natuurlijk voor de hand: plaatsgenoten Lola Nouwens en Jan Pennings schreven eerder dit jaar de populaire televisiewedstrijd op hun naam.

Rond de klok van een uur trokken Lola en Jan het pakpapier van de afgeplakte winkelruit. In het pand waar vorig jaar op de bovenverdieping brand uitbrak, was tot die tijd nagelstudio Filomina gevestigd. Door roet- en waterschade moest die elders onderdak zoeken en vond dit een eindje verderop, aan de Rechterstraat.

In opdracht van eigenaar Van de Moosdijk, ook uitbater van de nabij gelegen lunchroom Meneer van Dommelen, vond sindsdien een flinke renovatie plaats. De ondernemer gaat zelf boven zijn winkel wonen.

De exploitatie van zijn horecazaak geeft hij in handen van medewerkers, zo vertelde hij twee weken geleden in deze krant. Daarin deed hij uitvoerig uit de doeken hoe hij op het idee kwam om een speelgoedzaak te starten.

p Op de foto met de enige echte Lego Masters Benelux, welk kind wil dat nou niet? Lola Nouwens en Jan Pennings die het populaire tv-programma wonnen namen de tijd nadat zij speelgoedwinkel Van de Moosdijk aan de Stationsstraat in hun woonplaats Boxtel hadden geopend. (Foto: Albert Stolwijk).

       ...MARK VAN DE MOOSDIJK...
        (Foto: Bas van den Biggelaar)
Door een etalage met Legomodellen van Boxtelse bouwwerken te onthullen, openden Lola Nouwens en Jan Pennings dinsdag Van de Moosdijk Speelgoed aan de Stationsstraat.