Kay Karssemakers in actie tijdens de Dutch International 125cc in Arnhem. De negentienjarige Boxtelse crosser reed zondag zijn eerste wedstrijd sinds tien maanden. (Foto: MX-Nieuws).
Kay Karssemakers in actie tijdens de Dutch International 125cc in Arnhem. De negentienjarige Boxtelse crosser reed zondag zijn eerste wedstrijd sinds tien maanden. (Foto: MX-Nieuws). Foto: MX Nieuws

BOXTELSE MOTORCROSSER VIJFDE IN DUTCH INTERNATIONAL 125CC ARNHEM

Kay Karssemakers: positieve terugkeer na blessure


Voor het eerst in tien maanden verscheen de Boxtelse motorcoureur Kay Karssemakers weer aan de meet van een wedstrijd. Tijdens de Dutch International 125cc in Arnhem eindigde de crosser van het team MJC Yamaha Europe Official als vijfde na een blessure.

NIet alleen zijn blessure, maar de winterstop en de coronacrisis waren debet aan Karssemakers' noodgedwongen rustperiode. En zo stond hij zondagochtend dan eindelijk weer eens klaar voor de tijdtraining.

Vooraf wist de Boxtelaar niet wat hij moest verwachten en met verschillende snelle EK-rijders als concurrent kon het nog wel eens spannend gaan worden. In de tijdtraining nam de negentienjarige crosser rustig de tijd om de baan te verkennen en met een achtste tijd had hij een redelijke startpositie voor beide manches.

CONSTANTE TIJDEN

In de eerste manche startte de rijder niet best en pas op een veertiende plaats begon hij écht aan de wedstrijd. Gedurende de manche werkte hij zich steeds verder naar voren en halverwege had hij de vierde plaats in handen.

Het gat naar nummer drie bedroeg zo'n zestien seconden en dus zette Karssemakers alles op alles. Met heel constante rondetijden, die even snel waren als die van de koploper, wist hij het verschil met zijn voorganger iedere ronde te verkleinen. Toch was de wedstrijd net te kort om echt in diens achterwiel te komen. En zo kwam hij ook als vierde over de meet.

VAL KOST TIJD

Gemotiveerd stond Karssemakers later die dag achter het starthek voor de tweede manche. Hij ging daarin veel beter van start vanaf de vijfde positie. In een fijn ritme schoof hij al in de eerste ronde twee plekken naar voren. Met heel snelle rondetijden werd het gat van zo'n vier seconden naar de kopman gedicht.

Zo ontstond een mooi gevecht om de koppositie, maar het kwam niet tot een aanval. Karssemakers kwam in aanraking met een andere deelnemer en viel. Dit koste veel tijd waardoor hij de aansluiting met de koplopers verloor. Enigszins teleurgesteld kwam de Boxtelse crosser als vijfde over de finish.

Met een 4-5 in de manches werd Karssemakers vijfde in het dagklassement. Ondanks dat hij zich niet tevreden toonde over het resultaat, was hij wel blij dat hij weer kon crossen. Komend weekeinde verschijnt hij achter het starthek voor de eerste wedstrijd om het Frans kampioenschap in de 125cc-klasse.