Welk meisje wil dat nu niet, een camping helemaal voor zichzelf en haar zusje? Jara Huijberts creëerde voor haar nichtjes Kyrana en Yasmiya zo'n plek bij haar ouders in de achtertuin en de schuur. (Foto's: Rens van den Elsen).
Welk meisje wil dat nu niet, een camping helemaal voor zichzelf en haar zusje? Jara Huijberts creëerde voor haar nichtjes Kyrana en Yasmiya zo'n plek bij haar ouders in de achtertuin en de schuur. (Foto's: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

JARA HUIJBERTS 'BOUWT' VOOR HAAR NICHTJES CAMPING IN LIEMPDSE ACHTERTUIN

'Ik ben soms enthousiaster dan de kinderen'

RENS VAN DEN ELSEN

Een receptie, zwembad, frietcorner, disco, knutselhoek, bowlingbaan en een gameroom met airhockey en tafelvoetbal. Alles wat je op een normale camping vindt. Alleen is dit geen normale camping. Tenminste, niet een waar dagelijks nieuwe gasten komen. Nee, dit vakantieverblijf is alleen voor Kyrana (7) en Yasmiya (6). En tante Jara zorgt voor het entertainment.

Camping De Boselfjes, prijkt er groot op de poort van de familie Huijberts aan de Hofstad in Liempde. En wie naar binnen stapt, krijgt ook spontaan een vakantiegevoel. Rechts is de receptie met 'supermarkt', waar Anne-Marie de gasten ontvangt en er boodschappen gedaan kunnen worden en links zijn de 'slaaphuisjes' en de snackhoek waar Theo frietjes en ijsjes verkoopt. Alleen heten Anne-Marie en Theo eigenlijk helemaal niet zo, het zijn Rian en Ronald. Maar in de belevingswereld van de twee kinderen hebben oma en opa andere namen en lijken Kyrana en Yasmiya hun grootouders ineens ook niet meer te kennen...

NIET MISSEN

Om van deze zomervakantie toch nog iets bijzonders te maken heeft Jara Huijbers (28) alles uit de kast getrokken om haar nichtjes te vermaken. En daarin slaagt ze al twee weken uitstekend. ,,Ze hebben zich nog geen moment verveeld en ik heb ze nog niet horen zeggen dat ze de échte camping zo missen", vertelt Jara enthousiast.

Normaal gesproken zou de hele familie Huijberts (Ronald, Rian, Jara en haar zus Marit met de twee kinderen) rond deze tijd zelf in een huisje op een vakantiepark verblijven. Maar omdat opa en oma in de corona-risicogroep vallen, vonden zij het niet verstandig om andere mensen op te gaan zoeken. ,,En gezien het toenemende aantal besmettingen, ben ik blij dat we alles hebben afgezegd", geeft Rian aan.

Ver weg op vakantie gaan is echter helemaal niet nodig. Want door het creatieve enthousiasme van Jara bleek de achtertuin een prima alternatief te zijn. En als opa en oma de drukte beu zijn, gaan ze gewoon naar binnen. ,,Ik woon zelf in een appartement in Sint-Oedenrode, daar had ik dit nooit kunnen doen. Hier hebben we de ruimte en ik slaap met mijn nichtjes in het kroegje dat mijn ouders in de schuur hebben. Daar kunnen we nog tekenfilms kijken als het regent. Het is echt ideaal", geeft Jara aan.

MASCOTTE BLOEM

Jara heeft ook nog eens oog voor detail. Zo kregen Kyrana en Yasmiya toen ze voor het eerst op de camping kwamen zelfs een informatiemapje mee met een kaart van het 'park' en toegangspasjes voor het zwembad. Yasmiya laat zien hoe dat werkt: ,,Kijk, je houdt je pasje voor de scanner (een met aluminium ingepakt paaltje - red.) en dan mag je binnen", legt ze uit, terwijl ze zelf het 'bliep'-geluidje maakt. Daarnaast geeft een wegwijzer aan waar alles te vinden is. Kortom, ruimte genoeg om je te vermaken.

En dan is er nog mascotte Bloem. Dat is Jara zelf, met een elfjespakje aan, compleet met lichtgevende vleugeltjes. Samen met de twee zusjes zingt ze dan liedjes, gaat ze knutselen of doet ze een dansje in de campingdisco. ,,Ja, soms ben ik enthousiaster dan mijn nichtjes. Dan komt ook wel een beetje door mijn ADHD. Maar ach, ik ben dol op kinderen en vind dit gewoon keileuk om te doen. Kyrana zei laatst zelfs: 'Ik ben zo blij dat ik een tante met ADHD heb!'"

Een frietje halen de zusjes normaal bij Theo, de rol van opa Ronald. Maar die is overdag werken, dus mag Jara aan de slag in de Fairy Fries.