VIERDAAGS TERRASFEEST MET 500 STOELEN

Kermisgangers zitten helemaal goed in Liempde

Jan Hermens

Het volksfeest is anders dan anders, maar er ís in ieder geval een kermis in Liempde, al mag die officieel niet zo heten. Bezoekers zitten in ieder geval goed. Het festijn speelt zich namelijk van vrijdag 31 juli tot en met maandag 3 augustus af op drie terrassen van elk 150 stoelen. Die zijn te vinden bij 't Huukske, de Durpsherberg en 't Wapen van Liempde. Daarnaast is het terras van het Struifhuis open, met circa vijftig stoelen.

De organiserende ondernemers, Ad Schelle, Ton van Alphen en Laura Sweens, zorgen voor een afstand van minimaal anderhalve meter tussen de zitplaatsen. Plaatsen reserveren is niet nodig, maar als de terrassen vol zijn, dan rest bezoekers niets anders dan op een later tijdstip terug te komen.

BINGO

Sweens: ,,Er hangt verlichting in het dorp, we proberen een gezellige sfeer te creëren. Bij mij voor 't Huukske komt een kleine rups te staan, een zweefmolentje en een suikerspin- en popcornmachine, om kinderen ook plezier te bieden." Verder houdt Sweens zondag 2 augustus van 19.00 tot 21.30 uur een divabingo in de buitenlucht, samen met Natasja Willems, eigenaresse van Natasja Fashion in Boxtel. Kaartjes kosten 25 euro en zijn al te reserveren bij Natasja Fashion in Boxtel en café 't Huukske in Liempde. ,,Voor die 25 euro krijgen de vrouwen een welkomstdrankje, hapjes en veel gezelligheid."

Terwijl ouders in een pilsje happen, kan hun kroost zich nabij 't Wapen van Liempde of de Durpsherberg uitleven in een minidraaimolen en op een luchtkussen. Schelle: ,,De jeugd kan glittertattoo's laten zetten, er zijn suikerspinnen te koop en er is een snoepkraam."

TIJDEN

De horecazaken zijn vrijdag overdag al open, maar vanaf 19.00 uur klinkt er kermismuziek uit de speakers en begint het terrassenfeest. De kinderattracties zijn zaterdag, zondag en maandag van 14.00 tot 20.00 uur in bedrijf, de terrassen zijn tot 02.00 uur geopend. De weersvoorspellingen zien er goed uit. ,,Dan hebben we de helft al gewonnen", aldus Schelle.