Met vereende krachten werden diverse pogingen gewaagd om de reiger te vangen. Dat had echter geen effect. (Foto: Sander van Gils).
Met vereende krachten werden diverse pogingen gewaagd om de reiger te vangen. Dat had echter geen effect. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

HULPDIENSTEN ZOEKEN MET MAN EN MACHT NAAR VOGEL

Gewonde reiger na lange klopjacht alsnog gered

Bewoners van de Voetboog in Boxtel keken maandagavond vreemd op, toen zij een blauwe reiger op het dak van een carport zagen zitten. Normaal gesproken geen reden tot paniek, maar nu stak er een stuk visdraad uit de bek van de vogel. Dus werden de hulpdiensten ingeschakeld en volgde een klopjacht om het beest van het ongewenste lijntje met angel te verlossen.

Naast de politie werden ook de brandweer en de dierenambulance opgeroepen. Met een schepnet werd getracht de reiger van de carport te halen, maar voordat überhaupt actie ondernomen kon worden, vloog de vissenvanger weg.

Toch werd de imposante vogel al snel weer aangetroffen, op een dak van een woning aan de Schutsboom in de wijk Munsel. De brandweer zette een vangpoging in gang en de mannen klommen met een schepnet op het dak. Echter, ook deze keer liet de reiger zich niet verschalken en vloog er andermaal vandoor.

Dit keer verloren de 'vogeljagers' het dier uit het oog, waardoor de hulpdiensten de klopjacht na anderhalf uur afbraken. Met buurtbewoners werd afgesproken dat ze een oogje in het zeil zouden houden.

De reiger werd dinsdagmiddag alsnog gevangen in een Boxtelse achtertuin en naar dierenkliniek De Vughtse Poort gebracht. Daar werd hij ontdaan van zijn oncomfortabele ballast.


q Voorzichtig lopen medewerkers van de dierenambulance op de reiger af, hij ontsnapte echter. (Foto: Sander van Gils).