Afbeelding
Foto: Vincent Vreeken

FRED TEEVEN OVERHANDIGT BIJZONDERE AWARD IN BOXTEL

Doevendans beste beveiligingsbedrijf

Voormalig staatssecretaris van justitie en veiligheid Fred Teeven bracht vorige week een bezoek aan Boxtel. Dat deed hij niet zomaar. Hij kwam het bedrijf Doevendans Beveiliging vertellen dat het, samen met de particuliere beveiligingsorganisatie JMB Groep, uitgeroepen is tot VEB Beveiligingsbedrijf van het Jaar. Daarmee kwam een einde aan het door de coronacrisis lange wachten.

Al in februari van dit jaar kreeg het Boxtelse bedrijf te horen dat het was genomineerd voor de bijzondere titel, samen met vijf anderen. De verkiezing zou op 12 maart plaatsvinden tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB). Dat feest ging echter niet door, omdat de coronacrisis toen in alle hevigheid losbarstte. De verkiezing werd echter niet geheel geannuleerd, waardoor het verlossende woord afgelopen week alsnog viel.

Rien en Angelique Doevendans richtten hun Boxtelse familiebedrijf 21 jaar geleden op; beiden werken nog altijd in het bedrijf mee, respectievelijk als beveiligingsspecialist en administrateur. Zoon Ron is sinds enkele jaren technisch directeur, terwijl dochter Elisah de communciatie verzorgt. Het bedrijf was nog nooit eerder genomineerd voor deze prijs. ,,Dat we nu direct winnen is wel de kers op de taart. Al is een nominatie ook al bijzonder, want dan hoor je toch al bij de top vijf van Nederland. Op een totaal van vijfhonderd bedrijven is dat niet mis", geeft oprichter Rien te kennen.

HOOG BEZOEK

Toen donderdag een delegatie van de VEB bij Doevendans Beveiliging binnenstapte, schoot de hartslag bij de ondernemers even omhoog. Want naast secretaris Mieke Noordanus, kwamen ook voorzitter Jan Kuipers en ambassadeur van de vereniging Fred Teeven mee naar Boxtel. ,,En dan weet je het wel... dit is een heel bijzonder bezoek", aldus Elisah.

Naast complimenten voor keurige installaties en documenten die aan het kwaliteitsniveau voldoen, roemde Teeven ook de manier waarop het Boxtelse bedrijf groei laat zien en de adviezen van de inspecteurs ter harte neemt. ,,En dat is nu beloond met de mooiste titel die je in ons vakgebied kunt krijgen", aldus Doevendans.

De voorwaarden om de prestigieuze award te winnen zijn het leveren van kwaliteit tijdens de onafhankelijke inspecties die regelmatig worden gehouden. Maar bedrijven die meer doen dan van ze verwacht wordt, scoren extra punten. Doevendans Beveiliging haalde het hoogste aantal punten tijdens zo'n inspectie. Teeven benadrukte tevens het belang van een familiebedrijf zoals dit: ,,Ieder gezinslid draagt op zijn of haar manier een steentje bij aan de werkzaamheden en de daarbij horende processen."


p Trots tonen oprichters Rien en Angelique Doevendans (vooraan) de oorkonde en het logo dat zij nu mogen voeren. Achter hen v.l.n.r. Jan Kuipers, Mieke Noordanus en Fred Teeven van de VEB. Technisch directeur Ron Doevendans was vanwege de vakantie niet bij de uitreiking aanwezig. (Foto: Vincent Vreeken).


High tea

Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein in Boxtel houdt zondag 2 augustus van 13.00 tot 15.00 uur een high tea. Kok Lex maakt verse, zoete en hartige hapjes, scones en een cocktail. De kosten bedragen 21,50 euro, inclusief onbeperkt thee. Aanmelden via welkom@kunstcafecoupe.nl.