Afbeelding
Foto: Pixabay

'DANSEN MAG NIET, MAAR SFEER MAKEN WEL'

Zomerse avond bij Rembrandt met een cocktail in de hand

RENS VAN DEN ELSEN

,,Hier kunnen we wel iets mee", dacht Anthoniek Voets toen ze onlangs bij grandcafé Rembrandt aan de Rechterstraat met haar zoons aan de cocktails zat. Eerder stond de Boxtelse aan de wieg van Swingen als Vanouds en nu slaat ze samen met uitbaters Geert en Colette van de Wal de handen ineen om enkele zomerse cocktailavonden op te zetten. Te beginnen op de vrijdagavonden 7 en 14 augustus.

,,Ja, de leukste ideeën komen vaak spontaan", geeft Voets lachend aan en ze vervolgt: ,,Waar een avondje uit eten al niet goed voor blijkt te zijn."

Cocktails drinken dus. En tapas eten. Want dat past goed bij een zomeravond, vindt Voets. En ook Colette kan zich daarin vinden. Waar normaal gesproken al wel een paar tropische drankjes op de kaart van Rembrandt staan, worden er voor deze avonden nog een paar bijgezet. ,,Denk aan de Cuba Libre of een Scroppino, maar we zijn er nog meer aan het bedenken. En we hebben ook drankjes zonder alcohol, de zogeheten mocktails", benadrukt Voets.

TOE AAN AVOND UIT

Volgens haar zijn Boxtelaren wel weer toe aan een avondje uit. ,,Dat merk je in de restaurants en op de terrasjes, daar wordt het steeds drukker. Ook Rembrandt weten mensen gelukkig weer te vinden voor een hapje", geeft Van de Wal aan. Het café van haar en haar man Geert is ook maanden dicht geweest. En ook voor de komende periode zijn alle feesten en activiteiten van verenigingen die thuis waren bij Rembrandt van de agenda geschrapt. Dat doet de uitbaatster zeer, maar ze kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

Van de Wal is dan ook blij met initiatieven als die van Voets. Het brengt volgens beiden weer leven in de brouwerij. ,,Dansen gaat helaas nog niet, maar sfeer maken met elkaar wel. Je bent er dan toch even uit", geeft ze aan.

TROPISCH

De zomerse cocktailavonden op 7 en 14 augustus beginnen om 19.00 uur. Reserveren is niet noodzakelijk, maar er mogen maximaal vijftig mensen binnen. De zaal en het terras aan de achterzijde van het pand zijn ook volgezet met tafeltjes en de zaak krijgt een tropische aankleding met flamingo's en sombrero's. Daarnaast zorgt dj Joop, die normaal draait tijdens Swingen als Vanouds, voor zomerse muziek. De entree is beide avonden gratis.


q Als de cocktailavonden een succes blijken, dan sluit Voets niet uit dat deze vaker georganiseerd worden. (Foto: Pixabay).