Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WORKSHOPS, FIETSEN EN JEU DE BOULES

Veel activiteiten in de derde week van de HCB-Zomerclub

Ondanks dat op vakantie gaan deze zomer aan banden is gelegd, hoeven ouderen zich niet te vervelen. Hobbycentrum Boxtel (HCB) houdt namelijk nog tot en met 12 augustus de Zomerclub. Op maandag en woensdag vinden er dan diverse activiteiten en workshops plaats.

Tijdens de derde week van de HCB-Zomerclub, kan iedereen zich aanmelden voor de volgende programma-onderdelen:


Maandag 3 augustus:

09.30 tot 12.00 uur: workshop leer bewerken. Cursisten gaan aan de slag om een armband, sleutelhanger of boekenlegger te maken.

10.00 tot 12.30 uur: workshop tekenen. Deelnemers ervaren wat zij met een eenvoudig potlood kunt doen: ronde vormen maken, schaduw aanbrengen enzovoorts. Door simpele technieken, leert men 'spelen' met het potlood om zo een bloem of een dier te tekenen.


Woensdag 5 augustus:

09.30 tot 15.30 uur: workshop schilderen in park Molenwijk. Met (pastel)krijt, (acryl)verf op papier, karton of op doek, ontdekken deelnemers hun verborgen talent. Bij deze activiteit is ook een lunch inbegrepen bij de prijs.

09.30 tot 16.00 uur: workshop glaskunst. Van glas in lood in combinatie met de Tiffany-techniek zijn prachtige dingen te maken: sieraden en mooie voorwerpen voor in huis of in de tuin. Voor alle benodigde materialen tijdens deze cursus wordt gezorgd.

10.00 tot 16.00 uur: dagfietstocht, samen trappen door het Brabantse landschap. Tijdens deze tocht leggen de deelnemers zo'n vijftig kilometer af. Onderweg is er een koffiestop, een lunch op een passende picknickplek en wellicht stopt de groep in de middag nog voor een drankje of een ijsje. De leiding gebruikt geen elektrische fietsen.

13.30 tot 15.30 uur: jeu de boules. Geïnteresseerden in dit balspel zijn welkom op de baan gelegen aan de Kalksheuvel in Boxtel.

Wie zich aan wil melden of meer informatie over de Zomerclub wenst, kan kijken op de website www.hobbycentrumboxtel.nl.


q De workshops tijdens de Zomerclub zijn een extraatje, buiten de reguliere activiteiten en cursussen van HCB om. (Foto: Peter de Koning, 2019).