Afbeelding
Foto: Eigen collectie

BOXTELS DUO VERZORGT DERDE LIVESTREAM PODIUM BOXTEL

Akoestische covers met Pim to the Max

Ze stonden al op de kleinschalige festivals als Boer zoekt Band, Bockesprongen en Church Open Air en zijn bekend van hun shows in kroegen binnen én buiten Boxtel. Pim Lavaleije (23) en Max Breuer (25) vormen samen Pim to the Max, een muzikaal duo dat akoestische covers in een nieuw jasje giet. Donderdag 6 augustus verzorgen ze op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel een livestream optreden.

,,We leerden elkaar kennen bij Angela’s Project, een muzikaal initiatief van de Angelaschool die we allebei hebben doorlopen”, steekt Pim van wal. Bij het grote publiek in Boxtel is hij bekend als de vertolker van Judas in de tweede editie van de ‘Boxtelse’ rockopera Jesus Christ Superstar. Die werd enkele jaren geleden met veel succes opgevoerd in de hal op de gemeentewerf. ,,Al snel maakten Max en ik de keuze om samen muziek te gaan maken”, gaat hij verder. ,,Onze stemmen passen goed bij elkaar en ook op gitaar vullen we elkaar goed aan. Zo is Pim to the Max ontstaan, een duo dat naast muziek ook graag veel lol maakt. Dat zullen we ook tijdens de livestream doen, al zal dat raar zijn omdat er geen publiek in de zaal zit.”

TERUGHOUDEND

Sinds het uitbreken van de coronacrisis staan niet veel optredens in de agenda van Pim to the Max. Pim: ,,Nu de maatregelen wat versoepeld zijn, verzorgen we wel weer aardig wat bruiloften en tuinfeestjes voor kleine groepen. Maar de cafés zijn nog erg terughoudend om ons te boeken.” Hij vervolgt: ,,Daarom vinden we het initiatief van Podium Boxtel zo leuk. Het is fijn dat we ook mogen meedoen aan de livestream en ons repertoire kunnen laten horen.”

Dat repertoire omvat akoestische gespeelde covers van uiteenlopende muziekstijlen. Pim, lachend: ,,We zijn van alle markten thuis, van pop tot rock, van blues tot jazz en zelfs van rap tot reggae. Wie ons ziet spelen, zal opmerken dat we hetzelfde tenue dragen en het vooral heel leuk vinden om op te treden. Inmiddels hebben we zo’n honderd liedjes op ons repertoire, dus mensen die ons boeken hebben volop keuze.”

ANDER GENRE

De kijkers van de Podium Boxtel-livestream kunnen rekenen op een voorstelling van ongeveer een uur waarin onder meer fraaie covers langskomen van 3 Doors Down (‘Kryptonite’), Pearl Jam (‘Black’), Bob Marley & The Wailers (‘Is this love’), Linkin Park (‘In the end’) en Jack Johnson (‘Sitting, Working, Wishing’). ,,Best wel een ander genre dan je misschien in Podium Boxtel zou verwachten”, zegt Pim. ,,Daarom is het zo leuk om mee te doen aan deze livestream. We willen echt ons geluid, onze liedjes laten horen en we hopen dat veel theaterliefhebbers onze show gaan bekijken.”

De livestream van Pim to the Max is donderdag 6 augustus vanaf 20.15 uur te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel.


t Het duo Pim to the Max bestaat uit Pim Lavaleije (rechts) en Max Breuer. Het duo is donderdag 6 augustus te zien tijdens een livestream van Podium Boxtel. (Foto: eigen collectie).