Afbeelding
Foto: Ellie van Meurs

Wethouder alsnog aan tafel voor Zonneweide-West

RENS VAN DEN ELSEN

Af en toe wat druk zetten op de lokale politieke kopstukken loont. Tenminste voor Carla van Wijk uit Liempde. Zij strijdt al maanden met de ontwikkelaars van de nieuwbouwwijk Zonneweide-West (de families Van den Oetelaar en Swanenberg) voor een ontsluiting op haar achtertuin. Wethouder Peter van de Wiel is nu toch opnieuw met alle partijen om tafel gaan zitten.

In de gemeenteraadsvergadering van 7 juli hield Van Wijk een vlammend betoog en ook diverse raadsfracties uitten hun kritiek op het vraagstuk. Van de Wiel gaf in eerste instantie aan dat hij niets meer voor Van Wijk kon betekenen, maar ging aan het einde van de discussie toch akkoord om er 'nog eens naar te kijken'.

Van Wijk wil in de toekomst graag een woning bouwen in haar achtertuin, die grenst aan het plangebied van Zonneweide-West. Daarvoor is echter wel een goede ontsluiting nodig, maar die past volgens de ontwikkelaars niet. Aan de wensen van haar buren, Ton van Boxtel en Marcel Saris, is wel tegemoet gekomen. Zij hebben hun een inrit gekregen. Van Wijk kreeg echter diverse keren nul op het rekest omdat volgens de gemeente Boxtel en de projectontwikkelaars het nieuwbouwplan in Liempde financieel niet haalbaar is als de beoogde aanpassing wordt gedaan. Bovendien zou een verbreding van de brandgang ten koste gaan van de ruimtelijke kwaliteit van het geheel.

OPLOSSING

Nu is er alsnog zicht op een oplossing voor Van Wijk. Een woordvoerder van de gemeente Boxtel geeft aan dat de wethouder 'met de projectontwikkelaar en zijn ambtenaren nog eens constructief heeft nagedacht over een passende en haalbare oplossing'. ,,De ontwikkelaar is nu aan de slag met de nadere uitwerking hiervan. De wethouder heeft goede hoop op een voor alle partijen acceptabele oplossing", geeft de woordvoerder van Van de Wiel aan.

De wethouder heeft tevens toegezegd het ontwerpbestemmingsplan pas ter inzage te leggen als er duidelijkheid in deze kwestie is. Hij benadrukt via zijn woordvoerder het grote belang voor Liempde om zo snel mogelijk woningen te bouwen. De verwachting is dat het plan eind augustus beschikbaar komt.


u Carla van Wijk wil dat er een inrit komt voor haar achtertuin richting Zonneweide-West in Liempde. Middels het bord in de tuin riep zij vorige maand de gemeente Boxtel op in te grijpen in het overleg met de projectontwikkelaars. (Foto: eigen collectie).