Prijswaardige selfies schieten in Het Groene Woud

Wie de komende maanden in nationaal landschap Het Groene Woud recreëert, doet er goed aan even een selfie met de telefoon te maken. De foto's maken namelijk kans op verschillende prijzen, zoals een weekendverblijf voor twee personen en een bronstexcursie.

De organisatie achter het landschap heeft een winactie uitgezet om de ruim vijftig projecten die in het Kloppend Hart van Het Groene Woud zijn gerealiseerd tussen 2014 en 2020 voor het voetlicht te zetten. Voorbeelden zijn het ecoduct over de spoorlijn Boxtel-Eindhoven, Natuurpoort De Scheeken, het opgeknapte centrum van Liempde en het wandel- en fietspad langs de Bobbenagelseweg in Sint-Oedenrode. Daarnaast zijn er op diverse plekken kunstwerken neergezet die het landschap moeten verfraaien, zoals bij het NS-station in Boxtel. Een kaart met een route langs alle projecten is te vinden op de website www.hetgroenewoud.com/kloppendhart.

SPELREGELS

Bezoekers van Het Groene Woud dienen bij minstens tien van deze projecten een selfie te maken en deze te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #routekloppendhart en de locatie 'Het Groene Woud'. Dat is mogelijk tot 1 oktober.

In de prijzenpot onder meer een weekendverblijf voor twee personen in authentieke vakantiewoning ter waarde van 140 euro; een bronstexcursie voor twee personen en cadeaupakketten van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd.

Bakkers bakken broden bruin bij Liempdsen Herd

Ook in de zomervakantie wordt in D’n Liempdsen Herd brood gebakken. Zondag 9 augustus gebeurt dat in het bakhuisje op het achtererf van het bezoekerscentrum aan de Barrierweg 4 in Liempde.

Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de houtgestookte oven, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand.

In de achtertuin van D’n Liempdsen Herd is een bakhuisje gerealiseerd, waar op authentieke wijze brood gebakken wordt. De broden zijn 9 augustus te koop en kosten drie euro.

CORONAPROOF

In het Liempdse bezoekerscentrum zijn diverse coronamaatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze gelden zowel voor de terrassen als het gebouw. Zo mogen in het bakhuisje maximaal twee bezoekers tegelijk naar binnen.

Het is ook mogelijk om met een groep van vier tot zes personen zelf brood te bakken onder leiding van een van de bakkers. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt de groep een rondleiding van een gids door de langgevelboerderij en op het erf.

Kijk voor meer informatie op www.liempdsenherd.nl.