Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ELEKTRISCHE FIETS, SCOOTER, WASMACHINE EN BOXSPRING DANKZIJ DEELNAME 'WEES LOYAAL, KOOP LOKAAL'

Hoofdprijzen lokale win-actie vallen in de smaak

RENS VAN DEN ELSEN

Blije gezichten en glunderende ogen. Deze week werden de hoofdprijzen van de door stichting Brabants Centrum georganiseerde win-actie Wees Loyaal, Koop Lokaal aan de winnaars overhandigd. En die waren ontzettend gelukkig met hun gewonnen producten. Die werden geschonken door lokale ondernemers.

Een elektrische fiets ging naar Lian Swinkels uit Esch (foto linksboven). Zij is erg blij met de prijs, want nu kan ze samen met haar man Paul vaker gaan fietsen: ,,Hij wil nu ook een elektrische fiets, zeker als deze mij bevalt", vertelt de winnares. Het is voor het echtpaar de eerste keer dat ze iets winnen in hun leven: ,,Wij hebben meer geluk in de liefde", zegt Lian lachend.

De actie om lokale winkeliers te steunen kan ze waarderen: ,,Wij shoppen altijd lokaal, dat vinden we heel belangrijk. Onze boodschappen halen we altijd bij de Spar in Esch en voor kleding gaan we naar Boxtel."

WASMACHINE

De Boxtelse Georgette Traa mocht deze week haar nieuwe wasmachine op komen halen bij Van Doornmalen Elektra. Niet omdat haar oude kapot was, maar omdat ze haar vouchers van de win-actie online had geactiveerd. Daarmee lootte ze direct mee om de hoofdprijzen. ,,Ik had nooit verwacht dat ik gewonnen had. Ik was 'flabbergasted' toen ik gebeld werd." De huidige wasmachine van de familie Traa krijgt een goede bestemming: die gaat naar een vriend. Zelf neemt Georgette de nieuwe in gebruik. Ze winkelt veelal lokaal. ,,Ik koop bijna alles wat ik nodig heb in Boxtel."

VERHUIZING

De tienjarige Maud van de Ven uit Boxtel (foto rechtsonder) won een boxspring van de Slaaphoek aan de Breukelsestraat in Boxtel. ,,Dat komt goed uit, want we gaan verhuizen en dan heb ik meteen een nieuw bed", zegt het meisje. Haar moeder kwam toch maar even mee om de prijs in ontvangst te nemen: ,,We gaan eind van het jaar in Lennisheuvel wonen." Maud: ,,Ik kreeg de vouchers van oma en opa en van mama." Het gezin shopt graag in Boxtel en vindt dat plaatselijke winkeliers zeker in deze tijd wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Ver hoefden Peggy van de Wiel en haar gezin (zie foto rechtsboven) niet te fietsen om haar hoofdprijs in handen te krijgen. De Liempdse kon namelijk haar gewonnen Berini-scooter ophalen bij Willem Spoor van Denra scooters aan de Boxtelseweg. De winst kwam als een grote verrassing: ,,We dachten even dat het een grapje was, het was ook al weer even geleden dat ik de vouchers had geactiveerd. Maar ik ben er blij mee, kunnen we binnenkort mooi gaan toeren in de buurt. Mijn dochter mag achterop."

Met het uitdelen van de hoofdprijzen is Wees Loyaal, Koop Lokaal officieel afgesloten. In totaal dongen 6.325 personen mee naar de prijzen en werden er bijna 100.000 vouchers uitgedeeld bij 71 Boxtelse en Liempdse bedrijven. Zowel stichting Brabants Centrum als het Centrummanagement kijken tevreden terug op een geslaagde actie. Die heeft er mede voor gezorgd dat lokale winkeliers niet alleen een hart onder de riem gestoken kregen in de coronacrisis, maar ook verzekerd waren van klanten.

Alle partijen zijn nog in conclaaf of en wanneer de actie een vervolg krijgt. Maar hoewel er altijd verbeterpunten zijn, zien zij allen de meerwaarde van het uit coronanood geboren initiatief.

(Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding