Afbeelding
Foto: Maarten Melis

STARTERSWONINGEN KOMEN PAS IN FASE VIER WEER AAN BOD


Run op eerste huizen Heem van Selis


RENS VAN DEN ELSEN

Dat de behoefte aan nieuwe huizen in Boxtel groot is, bewijst de inschrijving die werd gehouden voor de 25 koopwoningen uit de eerste fase van het nieuwbouwproject Heem van Selis. Binnen de kortste keren waren alle huizen toegewezen; bovendien heeft elk bouwnummer diverse reservekandidaten.

Vanwege de belangstelling zijn de huizen verloot onder de inschrijvers. Daarbij is rekening gehouden met hun eerste voorkeuren. De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen en de bouw start nog dit jaar.

Projectleider Marc van Roekel van ontwikkelaar Van Wanrooij snapt wel dat het snel gaat met de verkoop: ,,Er zijn weinig betaalbare nieuwbouwwoningen gerealiseerd de afgelopen jaren. Zowel in Boxtel als de regio is het aanbod beperkt, dus de vraag is met name vanuit starters groot. Het is vervelend om zoveel mensen te moeten teleurstellen." Pas in fase 4 is weer opnieuw aanbod gepland voor starters.

De woningzoekers die achter het net visten, krijgen binnenkort een nieuwe kans. De volgende bouwfase is inmiddels ook in een vergevorderd stadium. Hier worden zo'n negentig twee-onder-eenkaphuizen , (semi)bungalows en rij- en hoekwoningen uit het middeldure segment (vanaf circa 285.000 euro) gebouwd. De verkoop hiervan start naar verwachting dit najaar. ,,De doorstroom naar bijvoorbeeld tweekappers is indirect ook goed nieuws voor starters, omdat er dan elders in Boxtel wellicht betaalbare koopwoningen beschikbaar komen", aldus Van Roekel.

Deze bouwfase wordt gerealiseerd op de plek waar tot vorig jaar nog de kassen van hortensiakweker Pieter van de Ven stonden. De afgelopen periode is er archeologisch onderzoek gedaan en zijn veel sporen uit de ijzertijd (500 tot 332 jaar voor Christus) gevonden.

APPARTEMENTEN

In de twee appartementencomplexen die naast de Bosscheweg staan gepland, worden (sociale) huurwoningen gerealiseerd. Het is de bedoeling dat eind dit jaar de werkzaamheden starten voor het gebouw dat naast het politiebureau komt te staan. Het tweede complex verrijst bij de parkeerplaats van café De Oude Ketting. De bouw van deze huurwoningen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2021.

NIEUWE ROTONDE

Ter hoogte van dit tweede appartementengebouw moet een nieuwe rotonde zorgen voor de tweede ontsluitingsweg van de nieuwe wijk. Voor de aanpassingen van de Bosscheweg is drie miljoen euro becijferd. De ontwikkelaar legt twee ton bij. Daarnaast wordt ook de Dukaat breder gemaakt om het toekomstige verkeer voor Heem van Selis in goede banen te leiden. De werkzaamheden aan zowel de rotonde als de Dukaat laten echter nog even op zich wachten.


p Blik op de in aanbouw zijnde nieuwbouwwijk Heem van Selis in Boxtel-Noord. De komende jaren verrijzen hier bijna vijfhonderd woningen. (Foto: Albert Stolwijk).


Coronamaatregels totaal genegeerd, jammer!

Vanochtend, dinsdagmorgen 28 juli, heeft de gemeente Boxtel vrij recente informatie gestuurd via de mail over de huidige situatie gezien de coronacrisis. Veel nieuwe informatie.

Even later kom ik in het dorp en zie dat er een nieuwe winkel wordt geopend, onder zeer grote belangstelling. Dat gun ik de exploitant ook, hij heeft er weken heel hard aan gewerkt.

Het resultaat mag gezien worden en als voorbeeld gesteld worden voor andere initiatiefnemers in de zéér moeilijke tijd.

Maar terugdenkend aan de informatie die ik (maar ook de rest van Boxtel en omgeving) vanmorgen ontving, viel mij één ding heel duidelijk op. Niemand, maar ook níemand, hield zich aan het verzoek van anderhalve meter afstand.

Mensen, hoe dom kun je zijn? Dit werkt niet; zo vragen we om moeilijkheden. Jammer, maar... beste exploitant, heel veel succes gewenst.



        MARTIN VAN TILLAART

default