Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Ierse klanken klinken voor Molenhof

RENS VAN DEN ELSEN

De bewoners van appartementencomplex Molenhof en zorgcentrum Wereldhuis kregen gistermiddag een miniconcert voorgeschoteld. De Boxtelse muzikant Ton de Jong gaf een optreden met de groep Bailiwickband. De traditionele Ierse klanken werden door de aanwezigen gewaardeerd.

De Jong, zelf ook bewoner van Molenhof, is van oudsher popmuzikant, maar vond zijn huidige formatie tijdens verschillende Ierse Sessies in de regio. Zo ook bij die maandelijks in B&B In den Boogert in Boxtel werd gehouden.

,,Het begon allemaal met een fluitje dat ik ooit van een collega kreeg die uit Ierland terugkwam. Het instrument lag jaren in een la. Bij een bezoek aan een Ierse Sessie zag ik iemand bevlogen zo'n zelfde fluit bespelen. Dat wilde ik ook en ben gaan oefenen", vertelt De Jong. Omdat hij al saxofoon en dwarsfluit speelde, wist hij zich snel een aantal liedjes eigen te maken. Ook de bezoeken aan de sessies namen toe en zo leerde hij veel nieuwe mensen kennen die de Ierse traditionele muziek in hun hart hadden gesloten.

De Bailiwickband trad al vaker in kleinere formatie op in de gemeenschappelijke ruimte van Molenhof en dit miniconcert was de inlossing van een belofte die eerder dit jaar werd gedaan: met de hele groep voor de bewoners optreden. Door corona werd alles naar buiten verplaatst, maar de tuin bij het complex leende zich uitstekend voor de aanstekelijke noten uit het land van Guinness en volmaakte regen.



p Ton de Jong (midden met fluit) trakteerde zijn flatgenoten en later ook de bewoners van het Wereldhuis op Ierse muziek. (Foto: Albert Stolwijk).