Wethouder Peter van de Wiel (midden) presenteert de wensboom samen met de voorzitters van Boxtel Vooruit en Centrummanagement Boxtel, respectievelijk Wim Ketelaars (links) en Luc Broos. (Foto: Hans van Doorn).
Wethouder Peter van de Wiel (midden) presenteert de wensboom samen met de voorzitters van Boxtel Vooruit en Centrummanagement Boxtel, respectievelijk Wim Ketelaars (links) en Luc Broos. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

HARTJE BOXTEL BELEEFDE WEDEROM GEZELLIG WEEKEND

Markt vol activiteiten deze zomer

PÅL JANSEN

Wie een bekende een hart onder de riem wil steken, kan daarvoor deze zomer ieder weekend op de Markt terecht. Daar presenteerden Wim Ketelaars (Boxtel Vooruit), wethouder Peter van de Wiel, Luc Broos (Centrummanagement) en Beleef Boxtel onder de noemer Bruisend Centrum zaterdag een wensboom. Intussen is het vervolg van het zomerprogramma voor het grootste deel al rond.

Vijf van de wensen die in de boom worden opgehangen, gaan ook daadwerkelijk in vervulling. ,,Je kan een wens doen om allerlei redenen. Zo zijn er tijdens de coronacrisis mensen eenzaam geweest. Anderen hebben zich weer extra ingezet voor hun naasten. Maar denk ook aan inwoners die langdurig ziek zijn geweest en een op", legt coördinator Jordy van den Boer van Bruisend Centrum uit. ,,Die personen kan je dan verwennen. Met een ontspannen behandeling bij de kapper bijvoorbeeld, gevolgd door een kopje koffie met iets lekkers."

KLEINSCHALIG

Zodra de boom na de zomerperiode verdwijnt, worden de 'winnaars' bekendgemaakt. Van den Boer: ,,Om de wensen in vervulling te laten gaan, moeten we diensten afnemen. Die kopen we zoveel mogelijk in bij plaatselijke ondernemers."

De activiteit wordt georganiseerd in het kader van het zomerprogramma in het Boxtelse centrum. Boxtel Vooruit en Van den Boer willen ieder weekend leuke activiteiten op touw zetten om bezoekers van het kernwinkelgebied gezelligheid te bieden. ,,Het programma is voor 80 procent rond", vertelt Van den Boer. ,,We gaan elk weekend wat bieden, zowel voor ouders als hun kinderen. Zodat mensen vanzelf gaan denken: we dit weekend gaan naar de Markt, daar is altijd wel iets te doen."

Om te kunnen 'bruisen' moet je de handen uit de mouwen steken, weet de eigenaar van het Boxtelse evenementenbureau. Van den Boer: ,,We hebben diverse kleinschalige activiteiten, ook voor kinderen. Maar we zullen deze zomer ook met enkele 'eyecatchers' komen. Zo treedt Crazy Piano's uit Scheveningen een van de weekenden op. We gaan drie dagen live radio maken vanachter een glazen wand en de graffitikunstenaar van Tunnelvision zullen in het laatste weekeinde van augustus op de Markt hun kunsten vertonen in plaats van in de spoorwegtunnel van het Duits Lijntje."

CENTRUM: MEER LEVEN

Een klein muziekje afgelopen weekeinde en wat kindervertier leverde al diverse positieve reacties op, aldus de Bruisend Centrum-coördinator. Maar samen met Boxtel Vooruit en Beleef Boxtel zal er deze zomer nog veel meer te beleven zijn, aldus Van den Boer. ,,We hebben een mooi centrum in Boxtel, maar het moet meer leven. En dat gaat alleen gebeuren, als je iets doet."

Wel wordt benadrukt bij alle activiteiten dat nog steeds de coronaregels gelden en mensen zich daaraan dienen te houden.


Het zomerprogramma in het centrum ziet er tot dusver als volgt uit:

Zaterdag 25 juli: straattheater voor kinderen en achtergrondmuziek. Zondag 26 juli: borrelen in het centrum met live pianist. Zaterdag 1 augustus: Brukelsmuziekske. Zondag 2 augustus: ballonnen en schminken. Vrijdag 7 augustus: achtergrondmuziek. Zaterdag 8 augustus: live muziek en paaldansact. Zondag 9 augustus: roofvogelshow. 14 t/m 16 augustus: snoepkraam en draaimolen, Bruisend Request! (radiostudio Markt). Vrijdag 21 augustus: diva modebingo. Zaterdag 22 augustus: Monckey Moves; sportief vermaak voor jeugd. Zondag 23 augustus: ouderenbingo & Groene Woud-markt. Zaterdag 29 augustus: straattheater voor kinderen. 28 t/m 30 augustus: Tunnelvision: Paint & Pleasure.


p Wethouder Peter van de Wiel (midden) introduceert de wensboom op de Markt samen met de voorzitters van Boxtel Vooruit en Centrummanagement Boxtel, respectievelijk Wim Ketelaars (links) en Luc Broos.

Zaterdag is op initiatief van Boxtel Vooruit, Beleef Boxtel en het Centrummanagement een wensboom opgetuigd. Vijf wensen gaan in vervulling. (Foto's: Hans van Doorn).
Zaterdag is op initiatief van Boxtel Vooruit, Beleef Boxtel en het Centrummanagement een wensboom opgetuigd. Vijf van de wensen gaan in vervulling. (Foto: Hans van Doorn).