Aandachtig luisteren Marinus en Stien Verhagen hoe Bart van den Bosch (rechts) de oorkonde voorleest waarin de benoeming tot erelid is vastgelegd. (Foto: Hans van Doorn).
Aandachtig luisteren Marinus en Stien Verhagen hoe Bart van den Bosch (rechts) de oorkonde voorleest waarin de benoeming tot erelid is vastgelegd. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

VERRASSING VOOR MARINUS VERHAGEN (90)

Nestor Beyersland Kapel wordt erelid op verjaardag


HENK VAN WEERT

Al ruim zestig jaar bespeelt hij met verve de saxofoon. Marinus Verhagen uit Lennisheuvel startte relatief laat met musiceren, maar houdt het wel heel lang vol. Dinsdagavond, op zijn negentigste verjaardag, werd hij door de Beyersland Kapel uit het kerkdorp benoemd tot erelid.

Verhagen is de nestor van zowel fanfare Sint-Arnoldus als de blaaskapel in Lennisheuvel. En nog altijd zorgt hij naast het muziekmaken ook voor de vrolijke noot. Om een grapje tijdens of na de repetitie zit hij nooit verlegen, net zo min als bij optredens. Ook bestuurlijk leverde hij door de jaren heen zijn bijdrage; lange tijd beheerde hij de kas van de beide orkesten. Bovendien heeft de jeugdopleiding altijd zijn warme belangstelling.

61 JAAR MUZIKANT

Verhagen werd vorig jaar uitgebreid in het zonnetje gezet toen de fanfare het zeventigjarig bestaansfeest vierde en hij zestig jaar lid was van Sint-Arnoldus. En dinsdag deed de Beyersland Kapel, ooit gestart als onderdeel van het muziekkorps, er nog een schepje bovenop. De muzikanten zetten de avond ervoor al een groot felicitatiebord in de tuin van de jarige aan de Armehoefstraat en keerden op de feestdag terug met instrumenten om hun collega te trakteren op een serenade.

OORKONDE

Maar het bleef niet bij een muzikale hulde; slagwerker Bart van den Bosch maakte namens de blaaskapel bekend dat Verhagen zich voortaan erelid mag noemen en bekrachtigde dit met de overhandiging van een oorkonde. Zowel de jarige als diens echtgenote Stien reageerde bij hun woning geƫmotioneerd temidden van hun verzamelde gezinsleden.

Gisterochtend vertelde Verhagen genoten te hebben van de verrassing. ,,Het was wel een beetje vreemd nu niemand de hand mag schudden en ook een zoentje uit den boze is door corona." Het is geen verdienste om oud te worden, maar een zegen benadrukte hij. ,,We boffen dat we beiden nog gezond zijn en veel vrienden hebben", aldus Verhagen. Hij kijkt alweer uit naar het volgende feestje. Glunderend: ,,Ons Stien wordt op 8 augustus, de achtste van de achtste, 88!"


p Aandachtig luisteren Marinus en Stien Verhagen hoe Bart van den Bosch (rechts) de oorkonde voorleest. (Foto: Hans van Doorn).