Afbeelding
Foto: Bibliotheek Babel Boxtel

LEREN OMGAAN MET DIGITALE DIENSTEN

Bibliotheek Boxtel start met cursus Digisterker

De overheid werkt steeds meer via internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk of het doorgeven van een verhuizing: steeds vaker kan dit alleen via internet. Inwoners van Boxtel die willen leren hoe ze gebruik maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de Belastingdienst, DigiD en gemeente kunnen zich aanmelden voor de gratis cursus Digisterker.

Tijdens deze cursus leren deelnemers hoe ze de digitale sleutel DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. Daarnaast leren ze waar handige informatie is te vinden vinden en hoe zij iets moet aanvragen bij de gemeente. Ook krijg mensen te zien wat de overheid allemaal over hen weet, zoals de opbouw van de AOW.

De cursus omvat vier dinsmiddagen en start op 8 september. In een kleine groep maken deelnemers onder begeleiding in een veilige omgeving gebruik van computers in de bibliotheek aan de Burgakker. Desgewenst kunnen mensen hun eigen laptop meenemen.

INTERNETERVARING

De cursus is bestemd voor Boxtelaren die enigszins met internet kunnen omgaan en kunnen e-mailen. Cursisten wordt van tevoren gevraagd een intakeformulier in te vullen. Deelname is gratis; belangstellenden hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek. Aanmelden kan via e-mail: marjoleinborgers@babeldenbosch.nl of telefoonnummer 06-43 12 39 59.


p In de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel wordt op vier dinsdagmiddagen uitleg gegeven over digitale dienstverlening door de overheid. (Foto: eigen collectie).


Wandelen en fietsen vanuit Hobbycentrum


Vanuit Hobbycentrum Boxtel aan de Baroniestraat worden komende week zowel een wandeling als een fietstocht georganiseerd.

Een wandeling is circa vijftien kilometer lang en start maandag 27 juli vanaf 09.30 uur. De fietstocht over zo'n vijftig kilometer wordt woensdag 29 juli gehouden vanaf 10.00 uur. Tijdens beide uitstapjes wordt een lunch geserveerd; de fietsers kunnen bovendien rekenen op een koffiestop. Belangstellenden schrijven zich in via de website www.hobbycentrumboxtel.nl.

POTLOODTEKENEN

Komende maandag 27 juli wordt tussen 13.30 en 16.00 uur ook een workshop potloodtekenen gehouden in de Hobbycentrum. Wie daaraan wil deelnemen, kan zich eveneens aanmelden via bovenstaande website.



Boxtel


Voorlezen

Bibliotheek Babel houdt voorleesuurtjes op buitenlocaties. In Boxtel kunnen kinderen voor een mooi verhaal dinsdag 11 augustus vanaf 11.00 uur terecht bij de Kinderboerderij aan het Apollopad.


Kunstcafé Coupé

Docent Wim Bannink geeft 2, 9, 16, 23 en 30 september tussen 20.00 tot 22.30 uur een basiscursus fotografie in kunstcafé Coupé. Deelname kost 149 euro inclusief cursusboek. Er kunnen maximaal tien cursisten meedoen. Aanmelden kan via welkom@kunstcafecoupe.nl.