(HER)START COMPETITIE OVER DRIE WEKEN

Honkballers JRC Ducks zetten PSV snel opzij

Nog drie weken en dan gaat het seizoen voor de honk- en softballers van JRC Ducks weer van start. Het herenteam speelde zondag nog een laatste oefenwedstrijd tegen PSV op vreemde bodem. Daar bleek dat het met de vorm van de ploeg wel goed zit. De Eindhovense tegenstander werd al in de eerste twee innings opzij gezet. Dat wekt vertrouwen voor de aanstaande competitie.

Vooral aan slag waren de Boxtelaren in de beginfase genadeloos. Zo werden in de eerste inning vier punten gescoord en in de tweede vijf punten. Daarbij waren het vooral Remco van Nistelrooij, Jeroen van Nes en Bram van der Horst die hun naam op het scoreformulier zagen verschijnen. Zij gooiden door middel van tweehonkslagen de wedstrijd al snel in het slot. Maar ook Youri van Dulken, Thor van den Dool en Mike de Ruijter droegen bij aan de puntenmachine.

In het veld hield Ducks het goed dicht. Startend werper Van Nes had een sterk veld achter zich en kreeg in zijn vijf innings op de heuvel slechts één punt tegen. In de zesde inning scoorden de Boxtelse honkballers nog twee punten, waardoor de zege met een tussenstand van 2-12 zo goed als binnen was.

GAS TERUG

Tijdens de laatste fase van het duel nam de slagploeg van Ducks echter wat gas terug en kwam die van PSV iets meer los. Vervangend werper Yannick Brechenmacher kreeg nog wat scores tegen, maar wist de Eindhovenaren op belangrijke momenten opzij te zetten.

De teamprestatie leidde tot de uitslag van 4-13 in het voordeel van Ducks. Daarmee lijkt het erop dat de vorm voor de naderende seizoensstart in orde is.

De honk- en softbalcompetities gaan in het weekend van 8 en 9 augustus weer van start voor zowel de senioren als de jeugd.