Wethouder Peter van de Wiel (rechts) applaudisseert na de onthulling van het insectenhotel bij kringloopwinkel Het Goed. Tweede van links regiomanager Ad Vogels. (Foto: Peter de Koning).
Wethouder Peter van de Wiel (rechts) applaudisseert na de onthulling van het insectenhotel bij kringloopwinkel Het Goed. Tweede van links regiomanager Ad Vogels. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Insecten overwinteren op Ladonk

Daags voor de plaatsing van het kunstwerk Edelhert (zie artikel hierboven) werd op bedrijventerrein Ladonk nóg een toeristische impuls geplaatst voor de NS-wandelroutes. Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel onthulde aan de Kruisbroeksestraat een insectenhotel. Dat deed hij samen met regionaal bedrijfsleider Ad Vogels van Het Goed. Medewerkers van dit kringloopwarenhuis maakten het 'hotel'.

De onthulling was de formele oplevering van de vergroening van de Kruisbroeksestraat als een van de zeven projecten die deel uitmaken van Natuurexperience Lennisheuvel, een samenwerking van inwoners uit het kerkdorp en de gemeente.

Het onderkomen om lieveheersbeestjes, bijen en vlinders te laten overwinteren, werd gemaakt in de werkplaats van het kringloopbedrijf in Best met geld van de Boxtelse duurzaamheidsprijs. Het is bedoeld om biodiversiteit een impuls te geven.


q Van links naar rechts: Carlo van den Brand, Ad Vogels, Ad van Zutphen en Peter van de Wiel. Van Zutphen heeft het hotel gemaakt en samen met an den Brand op zijn plek gezet en vervaardigden het in de timmerwerkplaats van het kringloopbedrijf in Best. (Foto: Peter de Koning).