SintLucas-student Demi Iraca ontving zondag uit handen van wethouder Peter van de Wiel een van de eerste routefolders Beelden in het Dommelad. Haar ontwerpen staan op de voorzijde afgebeeld. (Foto: Gerard Schalkx).
SintLucas-student Demi Iraca ontving zondag uit handen van wethouder Peter van de Wiel een van de eerste routefolders Beelden in het Dommelad. Haar ontwerpen staan op de voorzijde afgebeeld. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

NIEUWE ROUTES HEBBEN BOXTEL EN LIEMPDE ALS STARTPUNT

Dagen fietsen langs kunst bij de Dommel


Twee fietsroutes met een gezamenlijke lengte van 107 kilometer langs 110 kunstwerken. Zondag zijn deze omlopen in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd in Liempde officieel in gebruik genomen.

Beelden in het Dommeldal. Zo luidt de officiƫle titel van de twee nieuwe fietsroutes die beide rivier de Dommel volgen. ,,De fietsroute is gericht op kunstliefhebbers en stimuleert hen tot een langer verblijf in Het Groene Woud", laat de gelijknamige landschapsorganisatie weten.

De ene tocht brengt tweewielers naar Eindhoven en is zestig kilometer lang. De andere voert naar 's-Hertogenbosch en kent een afstand van 47 kilometer. In beide richtingen staan tientallen kunstwerken die fietsers tegenkomen.

De route is verkrijgbaar als folder in onder meer Boxtel, Liempde, Best en Sint-Oedenrode. Ook is deze te downloaden via de websites www.beleefboxtel.nl en www.gastvrijliempde.nl. Bovendien kunnen fietsers de route opvragen in de app Routes in Het Groene Woud. De app zorgt voor de navigatie, maar geeft ook een signaal als mensen een kunstwerk naderen.

STAPELEN

De nieuwe fietsroute werd zondag door wethouder Peter van de Wiel gepresenteerd in D'n Liempdsen Herd. Onder meer SintLucas-student Demi Iraca werd daarbij in het zonnetje gezet. Zij ontwierp de kunstwerken die het recent gerealiseerde vlonderpad aan de Konijnshoolsedreef in Boxtel sieren. Deze staan ook afgebeeld op de voorzijde van de routefolder: de fietstocht voert er dan ook langs. Zowel de ontwerpen van Iraca als de nieuwe fietsroutes vallen onder project Stapelen binnen het provinciale subsidieprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud.



p SintLucas-student Demi Iraca ontving zondag uit handen van wethouder Peter van de Wiel een van de eerste routefolders Beelden in het Dommelad. Haar ontwerpen staan op de voorzijde afgebeeld. (Foto: Gerard Schalkx).