HobbyCentrum Boxtel zet zich sinds de opening in maart 2016 in voor ontmoetingen tussen vijftigplussers. (Foto: Marc Cleutjens).
HobbyCentrum Boxtel zet zich sinds de opening in maart 2016 in voor ontmoetingen tussen vijftigplussers. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

1.495 EURO UIT MENZIS-FONDS NAAR BOXTEL

Impuls HCB om senioren fit en vitaal te houden

Het is een mooi begin, de 1.495 euro die HobbyCentrum Boxtel (HCB) vorige week donderdag ontving uit een landelijk fonds van verzekeraar Menzis. Met dat geld kunnen materialen worden aangeschaft voor het aanbieden van gymnastieklessen voor vijftigplussers.

Middels het project Gezond bewegen, blijf fit en vitaal helpt HCB mensen aan een gezonde leefstijl. In september start een nieuwe beweeggroep.

Bestuurslid Els van Herpen deed namens HCB de aanvraag. ,,Met gelijkgestemden samen aan de slag. Met name geschikt voor diegenen die de sportschool een brug te ver vinden of nu al wat minder makkelijk bewegen", aldus de vice-voorzitter. En dit past binnen de doelstellingen die het landelijke Menzis-fonds moet beogen. Want dankzij een goede gezondheid, is het niet alleen prettiger leven, maar hoeft de zorg ook minder te worden belast.

ONTMOETEN

Volgens Van Herpen sluit de missie van Menzis aan bij die van HCB: ,,Wij bieden mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, samen iets te doen en van elkaar te leren. Dat geeft vreugde in het leven en maakt je daardoor ook weerbaarder. Elkaar ontmoeten, samen delen en zinvolheid ervaren, houden je gezond. Net zoals je fit en vitaal blijft door gezond bewegen.”

De gelden uit het Menzis-fonds worden beschikbaar gesteld vanuit de Reserves Voormalige Vrijwillige Ziekenfondsverzekering. Afgesproken is dat de verzekeraar die gelden besteedt aan zorg- en verbeterprojecten. In totaal werden 131 aanvragen gedaan. Negen organisaties ontvingen een bijdrage, waaronder dus HCB.

Het ontmoetingscentrum is gevestigd aan de Baroniestraat 105. Informatie over het project Gezond Bewegen is te vinden op www.hobbycentrumboxtel.nl. Via de website kunnen mensen zich ook opgeven voor de nieuwe beweeggroep.


p HobbyCentrum Boxtel zet zich sinds de opening in maart 2016 in voor ontmoetingen tussen vijftigplussers middels cursussen. (Foto: Marc Cleutjens).