Gisteren troffen omwonenden dit puinafval in de berm van De Donders aan. Zo gaat de verloedering door. ,,Slecht voorbeeld van de gemeente Boxtel doet slecht volgen
Gisteren troffen omwonenden dit puinafval in de berm van De Donders aan. Zo gaat de verloedering door. ,,Slecht voorbeeld van de gemeente Boxtel doet slecht volgen", luidde het bijschrift. Foto: Thed van den Aker

Boxtel in de fout met gebroken puin op zandpad De Donders


HENK VAN WEERT

Door bij zichzelf alsnog een omgevingsvergunning aan te vragen, wil de gemeente Boxtel de storting van gebroken puin op zandpaden De Donders en Voorstraat legaliseren.

Klachten van omwonenden, kritiek van de Natuurwerkgroep Boxtel en politieke vragen van oppositiepartij PvdA/GroenLinks leidden tot artikelen in deze krant. Hierdoor constateerde wethouder Herman van Wanrooij dat het aanbrengen van de tijdelijke halfverharding niet volgens de regels was verlopen. ,,Voordat de opdracht werd gegeven om het gebroken puin te storten, is blijkbaar verzuimd om in het bestemmingsplan te kijken", meldde Van Wanrooij gisteren. Aanvankelijke meldde een woordvoerder volgens het bestemmingsplan 'zeer beperkt onderhoud' toegestaan was en dit karwei onder deze noemer viel. Dat is dus niet zo.

Naar aanleiding van de publicatie in Brabants Centrum zegde de wethouder toe dat de halfverharding tijdelijk van aard was. De bovenlaag - waaruit overigens afval als plastic, glas en metaal moest worden verwijderd - werd aangebracht om de zandpaden te beschermen tegen vrachtverkeer vanwege de nieuwbouw van een woning.

Gisteren troffen omwonenden dit puinafval in de berm van De Donders aan. ,,Zo gaat de verloedering door. Slecht voorbeeld van de gemeente Boxtel doet slecht volgen", luidde het bijschrift, doelend op het afval dat eerder in de tijdelijke halfverharding met 'schoon' puin werd aangetroffen.