Moeiteloos tilt een kraan een flinke naaldboom op in de pastorietuin in Liempde. Het gebied wordt klaargestoomd voor de bouw van elf seniorenwoningen.
Moeiteloos tilt een kraan een flinke naaldboom op in de pastorietuin in Liempde. Het gebied wordt klaargestoomd voor de bouw van elf seniorenwoningen. Foto: Gerard Schalkx

GROEN MOET WIJKEN VOOR NIEUWBOUW

Pastorietuin Liempde bijna bouwrijp

Een grote kraan maakt de imposante bomen in de Liempdse pastorietuin een kopje kleiner. Het gehele gebied ondergaat zelfs een metamorfose. De gemeente Boxtel verleende reeds een vergunning voor de werkzaamheden.

Het kappen van de bomen is nodig om de grond bouwrijp te maken. De Raad van State verklaarde 20 mei de bezwaren van onder meer milieuvereniging Het Groene Hart ongegrond en baande daarmee de weg voor de bouw van elf seniorenwoningen. Projectontwikkelaar Schepens Vastgoed hoopt na de zomervakantie met de bouw te starten. Het gaat om levensloopbestendige huizen voor senioren, kostprijs variƫrend van 289.000 euro tot 369.500 euro. In de aanpalende pastorie worden appartementen gerealiseerd, plus twee woningen door andere ontwikkelaars: Paul van Heeswijk en Martin van den IJssel.



p Moeiteloos tilt een kraan een flinke naaldboom op. (Foto: Gerard Schalkx).